Onda construirà un nou pavelló esportiu en 2017

  • L’Ajuntament es bolca amb l’esport perquè Onda siga una ciutat més saludable

Del total del Pressupost Municipal, l’Ajuntament destina una part important al capítol esportiu a fi d’aconseguir que Onda siga una ciutat més saludable en 2017. L’equip de govern és conscient que el municipi té un gran potencial esportiu i per eixe motiu aposta fort pel seu foment i projecció.

En aquesta línia, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha assegurat que “no sols continuem apostant per l’esport base, perquè creiem en la gran capacitat dels nostres esportistes. Fem un pas més perquè tots els veïns i veïnes d’Onda gaudisquen d’unes instal·lacions de primer nivell perquè continuen creixent en el terreny esportiu”. D’aquesta manera, l’alcalde ha anunciat que els Pressupostos de 2017 contemplen la construcció d’un nou pavelló esportiu que es destinarà a la pràctica de la gimnàstica i a altres modalitats. “Amb una inversió de 800.000 euros, es construirà un pavelló en l’antiga nau de Persidecor. Després del seu derrocament, es disposarà d’una superfície de 1.500 metres quadrats aproximadament”, ha assenyalat Huguet, qui ha explicat que “després de l’augment d’activitats esportives era necessari crear una nova infraestructura en la localitat. Concretament, moltes modalitats no tenien una ubicació per a la seva pràctica esportiva, com és la Gimnàstica Artística o altres disciplines com el Tenis Taula, i amb esta nova instal·lació donem resposta a una de les demandes dels ciutadans”. D’aquesta manera, l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet pretén construir aquest pavelló per a albergar esports que siguen compatibles amb aquestes modalitats o per a realitzar activitats formatives municipals relacionades amb la salut, com el ioga o minffuldess. “Ens vam comprometre a realitzar inversions amb una clara rendibilitat social i, sens dubte, aquesta complix l’objectiu que ens marquem en el seu moment, perquè clarament beneficia socialment tant als clubs esportius com a la població en general”, ha destacat l’alcalde.

Onda, ciutat saludable

Per la seva banda, el regidor d’esports de l’Ajuntament d’Onda, Francisco Chalmeta, ha assenyalat que un altre dels objectius més ferms que té l’equip de govern és que Onda siga una ciutat més saludable. Per a això, no sols crearà aquest nou pavelló per a la pràctica esportiva. També, els comptes de 2017 contemplen dotar amb desfibril·ladors totes les instal·lacions esportives municipals. “A més de mantindre els criteris de qualitat perquè les nostres instal·lacions estiguen en perfectes condicions perquè els onders practiquen esport, volem que també siguen les més segures. Qualsevol inversió és poca quan es tracta de salvar vides i per això volem que hagen desfibril·ladors en les instal·lacions, per a poder donar una resposta ràpida a aquelles persones que puguen arribar a patir una parada cardiorespiratòria, fins a l’arribada dels serveis sanitaris especialitzats, a fi de reduir la mortalitat per aquesta causa i millorar així la supervivència dels afectats”, ha assegurat el regidor.

Així mateix, Francisco Chalmeta ha afirmat que en 2017 l’Ajuntament continuarà recolzant als clubs, associacions, escoles i entitats esportives per al desenvolupament de la funció social, federativa i col·laborar en els seus desplaçaments. També es continuarà oferint les beques esportives ja existents en diferents modalitats, així com les subvencions per a associacions esportives. “D’aquesta manera facilitem un accés igualitari als xiquets i xiquetes d’Onda, independentment del seu nivell econòmic, i complim amb una de les propostes que van suggerir els grups polítics Onda Sí Se Puede, Compromís i EU, per a sumar a aquest Pressupost Municipal, que ha sigut el més consensuat de la història”, ha afirmat el regidor socialista.

Al llarg de 2016, la regidoria d’esports hi ha invertit en el manteniment de les infraestructures. Aquest plantejament seguirà en 2017, amb la intenció de millorar les instal·lacions de les pistes esportives de tots els barris d’Onda, perquè “creiem que són la façana del nostre esport i els veïns mereixen unes instal·lacions que estiguen en perfectes condicions”.

De la mateixa manera, l’equip de govern augmenta en 15.000 euros més respecte a 2016 la partida per a activitats, apostant clarament pel turisme esportiu. En aquest sentit, Chalmeta ha avançat que “inclourem noves proves en el calendari esportiu que ens aporten més visitants a Onda i ajuden a dinamitzar l’economia de la ciutat. En definitiva, amb totes aquestes inversions reafirmem la nostra aposta per protegir i desenvolupar la pràctica esportiva en la ciutat, imprescindible per a fer d’Onda una ciutat saludable”, ha assegurat el regidor.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.