Onda celebra Sant Antoni amb un cap de setmana replet de festejos tradicionals

  1. El barri del Tossalet va iniciar els festejos amb motiu de Sant Antoni el passat cap de setmana. Aquest dilluns li toca el torn a Artesa, que compleix amb la tradició encenent avui la foguera i repartint els rotllos beneïts als centenars de veïns que s’acosten a celebrar la festivitat.

    En el centre d’Onda, els festejos començaran el divendres 19, a les 19.00 hores, amb la inauguració de l’exposició ‘La Festa de Sant Antoni’ en la Casa de la Cultura, en la que s’homenatjarà als veïns Vicente Timor i Antonio Segura en reconeixement al seu esforç en el manteniment de la festa de Sant Antoni a Onda. Els membres del Consell de Festes seran els encarregats de muntar la gran foguera en el Pla, on la reina de la Fira d’Onda 2016, Paula Roldán, l’encendrà el dissabte a les 23.00 hores. Entre els presents es repartiran bunyols i moscatell i tindrà lloc un ball, protagonitzat pel duo ‘Hadas’. El regidor de Festes de l’Ajuntament d’Onda, Asensio Blaya, espera que ,“un any més, aquesta festivitat entorn del patró dels animals, congregue a centenars de veïns a l’abric de la foguera”.

    La jornada del diumenge començarà a les 16.30 hores amb el concurs de coloms esportius, organitzat per la societat de colombicultura ‘La Ondense’. A continuació, es realitzarà la tradicional processó, amb benedicció d’animals i repartiment de rotllos. A fi de garantir la seguretat de la desfilada, l’Ajuntament d’Onda ha organitzat un dispositiu d’entrada a la plaça del Pla que consistirà en tres itineraris, de manera que els veïns muntats a cavall entraran pel carrer Concepció. Per la seva banda, els carros i carretes ho faran pel cantó del carrer Cervantes amb Ecce-Homo. La resta d’onders acompanyats per les seves mascotes, sortiran en processó pel carreró lateral de les dependències de la Policia Local.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.