L’Ajuntament realitza un estudi per a conèixer els interessos i necessitats dels joves d’Onda

  • L’objectiu de l’equip de govern és assentar les bases sòlides per a escometre polítiques més eficaces que afavorisquen a aquest col·lectiu

Amb l’objectiu d’obtenir “una radiografia” que revele la situació dels joves d’Onda, els seus problemes i les seves aspiracions i poder escometre polítiques més eficaces que afavorisquen els seus interessos, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Onda que dirigeix Asensio Blaya ha realitzat una anàlisi que ha consistit en la realització d’enquestes a més de 800 alumnes d’entre 12 i 17 anys de l’institut Serra d’Espadà, la Secció Serra d’Espadà i Rosa María Moles.

Tal com ha explicat Blaya, l’equip de govern actual pretén que “les polítiques de joventut i les iniciatives que posem en marxa no es plategen des de la institució, si no que es basen en necessitats reals i contrastades”. Per aquest motiu, l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet ha donat un pas més en realitzar aquest estudi i mostra la seva preocupació per “assentar unes bases sòlides per a construir propostes que de veritat tinguen a veure amb la realitat de les necessitats de la joventut”. En definitiva, “el propòsit era escoltar als joves de la nostra ciutat amb un mètode que ens permetera extraure conclusions per a intentar atendre de forma efectiva i adequada les seves demandes i donar-los resposta”.

El regidor ha valorat molt positivament l’estudi, que posa de manifest que 9 de cada 10 joves coneixen el Casal Jove i més de dos terços han acudit allí a realitzar diferents activitats. En aquest sentit, Blaya ha assenyalat que “aquestes xifres posen de manifest que la població preadolescent i adolescent d’Onda té interès a realitzar activitats en el seu temps lliure i posen en relleu la possibilitat d’implantar algun tipus de programa específic per a treballar amb ells”. Altres dades de l’informe revelen que 9 de cada 10 enquestats tenen idees per a fomentar la participació i afirmen que les activitats que més els agradaria que es realitzaren en el municipi són les relacionades amb l’oci, la cultura i l’esport. Així mateix, l’estudi exposa que “Onda se situa per damunt de la mitjana estatal pel que fa als joves potencialment compromesos amb la millora de la societat i els drets humans. És a dir, una joventut que és inquieta i que desitja poder fer alguna cosa per millorar la societat”. Per a Asensio Blaya, “aquestes dades, que s’han traslladat als centres educatius que han participat en l’estudi, són molt enriquidores i es converteixen en la ferramenta perfecta per a cuidar la relació amb aquest col·lectiu i continuar treballant per a aconseguir que Onda siga una ciutat integradora”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.