L’Ajuntament facilita a una trentena d’onders la realització de treballs en benefici de la comunitat

L’Ajuntament d’Onda ha donat a una trentena de veïns l’oportunitat de condemnar les seves  penes en benefici del municipi. D’acord al conveni signat en 2006 en col·laboració amb Institucions Penitenciàries, des de l’àrea de Política Social que dirigeix la regidora Mari Carmen Aguilella, s’ha coordinat un programa, en col·laboració amb diferents departaments de l’Ajuntament, perquè aquestes persones realitzen distintes tasques, constructives, pràctiques i útils, que no estan remunerades ni substituïxen llocs de treball.

Tal com ha informat Aguilella, els sancionats han realitzat, durant més de 9.000 hores, labors de suport en el cementeri municipal, el Museu del Taulell, l’Ermita del Salvador, o activitats incloses en els treballs que realitza la Brigada d’obres o la Guarderia rural.
L’Ajuntament d’Onda és conscient que els treballs en benefici de la comunitat són un tipus de sanció que entre els seus avantatges té ser una mesura que es compleix en llibertat i evita la ruptura de la vida familiar, laboral i social del penat. Amb aquest objectiu, l’equip de govern contínua amb la labor de contribuir al fet que aquests onders reparen els danys causats per la infracció penal realitzant tasques en benefici del seu propi municipi. “L’actual equip de govern és conscient que l’Ajuntament, com a institució pública, juga un paper essencial i compleix, amb aquesta mesura, amb una funció reeducativa, alhora que facilita la inserció d’aquests veïns i es promocionen valors com la solidaritat, la responsabilitat i el bé comú”, ha conclòs dient la regidora Mari Carmen Aguilella.
Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.