L’Ajuntament estimula l’ocupabilitat i fomenta la formació en els comptes de 2017

L’Ajuntament d’Onda ha incrementat el seu Pressupost Municipal i compte per a 2017 amb un poc més de 25 milions d’euros dels quals bona part es destinarà exclusivament a totes aquelles accions centrades en el foment i la creació d’ocupació en la ciutat. L’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet és conscient que la Generalitat és qui té les competències en matèria d’ocupació. No obstant això, el tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha explicat que “des de l’administració local podem estimular l’ocupabilitat per mitjà de programes específics i tot tipus d’accions formatives que ens ajuden a oferir noves oportunitats als onders”.

Així, la Regidoria d’Ocupació ja ha contractat a 24 aturats a través dels programes Salaris Joves, EMCORP i EMCOLD, realitzant un gran esforç econòmic i aportant 125.000 euros respecte als 40.000 de la Generalitat Valenciana, per a la creació d’ocupació. També, l’Ajuntament ha aconseguit una subvenció del Servici Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF), que ha permès contractar durant 3 mesos a una persona aturada, que servirà per a augmentar l’impacte del servei públic que realitza l’Agència de Desenvolupament Local.

De la mateixa manera, el Pressupost Municipal de 2017 contempla la creació d’una Brigada Verda, que en els propers dies serà una realitat i ajudarà a mantindre i netejar l’entorn forestal d’Onda, alhora que servirà per al manteniment de la ciutat.

D’altra banda, l’equip de govern pretén ajudar els veïns i veïnes del municipi a inserir-se en el món laboral, per la qual cosa aposta per un servei d’assessorament i intermediació laboral, que estarà dotat per dos orientadors i dos prospectors a temps complet.

Diversos són els exemples que demostren que els d’aquest exercici són els pressupostos de major consens de la història. Badenas ha assenyalat que “els comptes arrepleguen la proposta del Partit Popular, que va sol·licitar apostar per la formació a través d’activitats que fomenten l’ocupació, per la qual cosa s’ha dotat una partida amb 160.000 euros, un 60% més respecte a 2016”. Així mateix, a petició del PP, es mantenen les beques per a estudiants. “Però fem un pas més perquè considerem que la formació i motivar els ciutadans és clau per al desenvolupament econòmic de la ciutat”, ha assenyalat el tinent d’alcalde. En aquest sentit, Badenas ha explicat que s’ha creat una nova partida de beques per als innovadors, “que estimularà el talent dels onders i ens ajudarà a créixer com a ciutat. Es tracten de beques a la formació i la innovació que se sumen a altres ajudes que s’han mantingut en aquest Pressupost, com les beques contra la violència de gènere i per a persones amb diversitat funcional”.

També s’inclou en aquest Pressupost totes aquelles campanyes i activitats que es realitzen per al foment econòmic i l’oci local. D’aquesta manera, Badenas ha remarcat que “tornem ha realitzar una aposta seriosa pel turisme com a generador d’ocupació a Onda, per la qual cosa es destinarà 200.000 euros per a les fires amb més arrel de la ciutat, com són la Medieval, la Sant Miquel o el Mercat de Nadal, així com per esdeveniments nous que van tindre gran acollida l’any passat, com el Novembre Gastronòmic”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.