L’Ajuntament es coordina amb la Conselleria i l’Església per a posar en valor el patrimoni d’Onda

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha mantingut una reunió amb el director territorial de Cultura de Castelló, Josep Cristià, i el rector de l’església de l’Assumpció de la localitat, Domingo Galindo, per a millorar la coordinació dels recursos patrimonials de quals disposa la ciutat. “L’objectiu era mantenir una trobada per a fomentar les relacions entre les tres institucions i abordar temes de comú interès en matèria de Cultura i Patrimoni”, ha explicat Huguet.

Concretament, s’ha traslladat la necessitat de restaurar les petxines de la cúpula de l’Ermita de Sant Vicent, del barri de la Moreria, que es troben en mal estat. Així mateix, s’ha suggerit la possibilitat d’establir un horari fix per a visitar l’Església de la Sang, un temple únic a nivell regional emmarcat dins de l’estil romànic de transició al gòtic, molt propi de la Reconquesta de Jaume I.

A més de tractar diferents aspectes encaminats a millorar la protecció i realçar el patrimoni arquitectònic d’Onda, l’alcalde Ximo Huguet, ha aprofitat la trobada amb el director territorial per a reclamar que s’atorguen com més prompte millor els permisos d’excavació de la plaça de la Sinagoga. “En els últims tastos van aparèixer noves troballes arqueològiques en aquesta zona protegida del centre històric”, ha recordat Huguet, qui ha afirmat que “ara estem a l’espera que la Conselleria ens done el vist i plau per a poder continuar amb les obres de reurbanització de la plaça”. De la mateixa manera, Huguet ha demanat la seva “col·laboració” per a posar en valor l’antiga presó d’Onda i “convertir-la en un nou recurs que se sumaria a la gran oferta turística que disposa la nostra ciutat”. En aquest sentit, Cristià ha mostrat la seva “predisposició i compromís amb la defensa del patrimoni d’Onda”, un aspecte que l’equip de govern contempla en el Pla Estratègic de Turisme que està elaborant junt amb la Universitat Jaume I.

Finalment, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha destacat la necessitat que existisca una bona relació entre aquestes institucions per a posar en valor tot el patrimoni de la localitat, ja que moltes vegades no és només de propietat municipal, si no que és de propietat privada o del Bisbat. En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat que l’Ajuntament és conscient de les dificultats a les quals s’enfronten els propietaris a l’hora de restaurar elements històrics que apareixen dins del habitatges ubicats al centre històric. És per això que en 2017,el equip de govern complirà amb una de les propostes de Compromís i facilitarà “ajudes als particulars perquè posen en valor les troballes patrimonials que apareguen en les seves cases”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.