L’Ajuntament d’Onda presenta l’estudi participatiu del projecte del Corredor Verd

  • L’equip de govern torna a complir les expectatives dels onders i recull les seves propostes en la primera fase d’aquesta acció que reforça la marca d’Onda com a ‘Ciutat Saludable’

L’Ajuntament ha presentat davant dels onders la primera fase de participació ciutadana sobre l’elaboració del projecte de la ‘Ruta del riu Sonella’, “després de diverses reunions amb l’equip de govern i tècnics municipals, tallers amb la ciutadania, conversacions amb l’oposició i diverses trobades amb les veïnes i veïns de la localitat, a fi que el procés siga el més obert possible i que compte amb les opinions de tot el món que desitge implicar-se”. Així ho ha afirmat l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, qui ha expressat durant la presentació d’aquest estudi que la voluntat de l’equip de govern “és que un projecte tan important per a la ciutat compte amb l’opinió de tots els onders”, ja que aquesta política de participació “farà que entre totes i tots aconseguim que Onda siga una ciutat més habitable per al conjunt dels seus habitants”.

A aquesta última trobada participativa han acudit veïns del municipi en representació de distintes associacions, així com membres de l’equip de govern i regidors dels partits que formen part de la corporació municipal. La intenció de l’Ajuntament d’Onda és que el procés de participació ciutadana no acabe ací, sinó que s’allargue durant tot el projecte i que la ciutadania tinga veu durant totes les actuacions que es puguen anar duent a terme. Així mateix, l’alcalde ha destacat “el caràcter accessible de les actuacions que es realitzen, perquè ningú quede exclòs de gaudir de la zona”.

Durant l’última sessió, s’ha presentat l’estudi inicial que pretén ressaltar l’alt valor mediambiental que té el llit del riu i el seu entorn. De la mateixa manera, l’empresa que ha redactat l’avantprojecte i que ha arreplegat les propostes dels onders, Axioma Consultoria&Enginyeria, ha ressaltat en aquesta sessió que “les actuacions que es deriven en aquest entorn han d’anar encaminades a la restauració i conservació com a eix principal”. Per això, l’alcalde ha recordat que el projecte del Corredor Verd complirà amb dos objectius principals. “D’una banda, servir com a matalàs de protecció al riu Sonella i, d’una altra, com a lloc de gaudi dels onders amb la naturalesa més pròxima”, ha afirmat Huguet. En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat que “aquesta actuació reforça la marca d’Onda com a Ciutat Saludable. No sols perquè en el corredor i la seua senda es podrà practicar esport o realitzar exercici, que és un benefici per a la salut, sinó perquè recuperem una zona d’alt valor mediambiental, actualment degradada. Si cuidem el nostre entorn natural, estem cuidant la salut i la qualitat de vida dels onders”. Amb la posada en valor de la zona, l’alcalde Ximo Huguet ha assegurat que “Onda tornarà a mirar al riu i al seu entorn natural, enfortint la seva posició com a porta de la Serra d’Espadà. Açò pot significar un bon atractiu per a possibles visitants i ajudar a complementar l’oferta turística i esportiva de la ciutat”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.