L’Ajuntament d’Onda finalitza els primers treballs de conservació de l’Antiga Presó

  • L’equip de govern inverteix quasi 50.000 euros en aquestes obres amb l’objectiu de conservar el patrimoni local i impulsar el turisme

    L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha comprovat aquest matí la finalització de les obres de la primera fase de rehabilitació interior de l’edifici conegut com l’Antiga Presó. L’Ajuntament, a través de l’empresa Estudis i Mètodes de Restauració, ha realitzat durant els mesos de novembre i desembre els treballs de conservació en l’edifici, apostant una vegada més per polítiques encaminades a la conservació del patrimoni local i que impulsen el turisme. En aquest sentit, Huguet ha assegurat que “amb aquesta acció materialitzem el nostre objectiu de sumar un nou recurs a la gran oferta turística que disposa la nostra ciutat”.Amb un pressupost de 49.217 euros, aquesta primera fase de l’obra de la presó situada en la Font de Dins ha consistit bàsicament a eliminar part dels elements impropis que existeixen en les tres plantes de l’Antiga Presó. A més, i per recomanació dels tècnics de la Conselleria de Cultura, s’han realitzat dos tastos en les parets interiors, amb l’objectiu d’esbrinar l’existència de possibles grafitis. Així mateix, s’ha realitzat el sanejat i tractament de la fusteria anterior existent, així com de les bigues de fusta. També s’ha instal·lat il·luminació en l’escala interior i s’han col·locat unes portes originals en diferents habitacles. Finalment, i com a part més important de la intervenció, s’han reparat els arcs de la volta de creueria situada en la planta primera, els quals delimiten l’espai més important de tot l’edifici.

    L’equip de govern demostra amb aquesta actuació la seva aposta per un turisme generador d’activitat econòmica. “En aquest escenari actual, aquest consistori veu imprescindible treballar amb major convicció i prioritat en accions concretes que contribuïsquen al creixement d’Onda a través del turisme i que impulsen l’activitat econòmica de la ciutat”, ha destacat l’alcalde Ximo Huguet, qui ha recordat que “la relació entre el patrimoni cultural, natural i el desenvolupament sostenible estan presents en el Pla Estratègic de Turisme que estem elaborant junt amb la UJI per a posicionar millor al municipi en el circuit turístic”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.