L’Ajuntament d’Onda aposta en 2017 per ser un referent cultural i millorar en educació

  • El Pressupost Municipal d’aquest exercici enriquix la programació cultural, promociona el valencià, ajuda a les famílies amb les despeses escolars, subvenciona el transport als estudiants i promourà la realització d’activitats formatives amb la creació de l’Aula Universitària UJI-Vila d’Onda

L’Ajuntament d’Onda comptarà per a 2017 amb un Pressupost Municipal realista i responsable, que aposta per una cultura més dinàmica amb millor programació i que ajudarà a les famílies de la ciutat en l’educació dels seus fills. Així ho ha assegurat la tinent d’alcalde de Promoció Cultural, Encarna Ribes, qui ha assenyalat que l’actual equip de govern té com a objectiu “ser un referent cultural, oferint una bona programació que atraga al turisme i faça gaudir als veïns del municipi”. Per a això, el consistori destinarà una partida de 15.000 euros als diferents projectes culturals. Segons Ribes “és important programar bones actuacions, però també ho és donar-los difusió perquè el públic s’assabente de la gran varietat cultural que oferim a Onda”. A més, amb la creació d’aquesta partida l’equip de govern compleix amb una de les peticions realitzades pel grup polític Compromís per a incloure a aquest pressupost que ha obtingut el major consens de la història. Així mateix, a petició també de Compromís, l’Ajuntament garantirà la igualtat i protecció de la llengua pròpia incrementant la partida de normalització lingüística fins a aconseguir els 55.000 euros, de manera que es destinarà la mateixa quantitat a activitats culturals en valencià i en castellà.

Quant a educació, Encarna Ribes ha destacat com a novetat la creació de l’Aula Universitària UJI-Vila d’Onda, que promourà la realització conjunta d’activitats formatives, divulgatives i culturals en el municipi. A més de la creació de l’aula, a través del conveni marc que han firmant l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, es preveu la col·laboració en altres activitats de mutu interès de caràcter social, econòmic, educatiu i cultural.

Així mateix, des de la regidoria que dirigeix Encarna Ribes, es continuarà ajudant a les famílies amb les despeses escolars, amb un pressupost de 150.000 euros per a escoles d’Infantil i Primària. També es mantenen les activitats formatives, amb una programació completa i de qualitat que l’Ajuntament ofereix als veïns del municipi que vulguen ocupar el seu temps lliure en allò que més els agrade. De la mateixa manera, es continuarà apostant per les activitats infantils de col·laboració entre els col·legis, el Museu del Taulell i la biblioteca.

Finalment, Ribes ha afirmat que, de nou, l’equip de govern subvencionarà el transport als estudiants que cursen els seus estudis en centres educatius de Vila-real i Castelló durant el curs acadèmic. Aquesta iniciativa inclou un curs més el servei d’autobús gratuït a la UJI a través de la línia regular, la qual cosa comporta major disponibilitat d’horaris per a l’alumnat. Les ajudes econòmiques es destinaran exclusivament per a subvencionar el preu per viatge, anada i tornada per dia, del curs acadèmic corresponent.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.