L’Ajuntament augmenta el servei Onda Inserta per a promoure l’ocupació en el municipi

  • L’equip de govern amplia la plantilla d’aquest programa municipal en la seua aposta per afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de la població

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha reiterat el seu compromís amb l’ocupació, assegurant que l’equip de govern continuarà treballant per a afavorir la inserció laboral dels veïns del municipi. “Malgrat que és la Generalitat Valenciana qui té les competències en matèria d’ocupació, aquest equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet és conscient que es poden dur a terme iniciatives i millorar projectes encaminats a augmentar les capacitats professionals i l’ocupabilitat dels onders”, ha afirmat Badenas.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde ha destacat l’aposta de l’Ajuntament en 2017 per l’Onda Inserta, un programa d’inserció laboral que té com a objecte promoure l’ocupació i millorar la situació sociolaboral de les persones aturades del municipi, intervenint en els distints àmbits que obstaculitzen el seu accés efectiu al mercat de treball i facilitat així la seva inserció laboral. “Al llarg de 2016 hem anat evolucionant i adaptant-nos al mercat laboral oferint cursos de formació i adquirint nous serveis en matèria d’ocupació. Aquesta experiència contínua ens ha permès afrontar nous reptes i ens han portat a millorar aquest servei d’assessorament i intermediació laboral, que a partir d’ara estarà dotat per dos orientadors i dos prospectors a temps complet”, ha assenyalat Badenas. L’objectiu de l’Ajuntament és donar resposta a les necessitats i expectatives en matèria de formació, capacitació professional i orientació a ocupació de forma individualitzada i ajustada a les necessitats específiques de cada persona a fi de millorar les seves competències en el procés de cerca i promoure les seves candidatures ajustant-les als perfils requerits per les empreses interessades a incorporar personal als seus equips de treball.

A aquest programa d’ocupació, se suma la labor de l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local. L’Ajuntament d’Onda ha aconseguit una subvenció del Servei Valencià d’Ocupació i Formació que ha permès contractar durant 3 mesos a una persona, augmentant l’impacte del servei públic que realitza l’Agència de Desenvolupament local. Badenas ha recordat que la missió principal d’aquest agent és la promoció econòmica de la zona i la implantació de polítiques actives d’ocupació orientades a la generació de llocs de treball i activitat empresarial en el municipi. “De manera que servirà per a promoure el desenvolupament econòmic i social d’Onda, potenciant els recursos locals, estimulant les iniciatives empresarials i fomentant la inserció laboral”, ha explicat Badenas.

Finalment, Badenas ha recordat que l’Ajuntament ha contractat durant 6 mesos a un tècnic orientador per a la inserció laboral a través del programa EMCOLD. “El seu treball consisteix a atendre i assessorar els veïns i veïnes d’Onda en situació d’atur”, ha concretat Badenas, qui ha mostrat la seva satisfacció per “comptar amb sis persones que es dedicaran exclusivament a augmentar les possibilitats de trobar treball i facilitar la inserció dels onders en el mercat laboral”, ha conclòs . 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.