El Servei Municipal de Mediació Comunitària millora la convivència entre els onders

  • La unitat formada per agents especialitzats de la Policia Local i tècnics de l’àrea de Política Social de l’Ajuntament treballa a resoldre 32 conflictes

El Servei Municipal de Mediació Comunitària impulsat des de la Policia Local i l’àrea de Servicis Socials de l’Ajuntament d’Onda està tenint una gran acollida i sent de gran utilitat tal com demostren les últimes dades. Des de l’entrada de l’actual equip de govern s’ha apostat per la coordinació entre ambdues àrees, unint recursos i treballant de forma conjunta per a donar una millor resposta integral als ciutadans del municipi. En aquesta línia, la tinent d’alcalde de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha explicat que l’objectiu d’aquest equip de govern és “fomentar la convivència pacífica entre la ciutadania, així com la participació del veïnat, a través de polítiques locals, utilitzant tècniques de prevenció i resolució de conflictes”.

Ja són 32 els casos en els quals s’està treballant aquesta unitat formada per especialistes, abordant problemàtiques veïnals de tota índole. “Síndrome de Diògenes, conflictes veïnals, malalts mentals, persones en situació d’exclusió social, són algunes de les matèries en les quals es veuen embolicats els mediadors, que amb diàleg i molta paciència tracten diàriament de trobar solucions a la conflictivitat veïnal en el municipi”, ha afirmat Aguilella. Així mateix, la tinent d’alcalde ha recordat que des que es va donar a conèixer aquest servei gratuït a la comunitat ondera, “s’estan resolent un nombre més gran de conflictes i s’estan evitant en molts casos la via judicial, per la qual cosa s’estan solucionant problemes i, al temps, estalviant costos majors als propis interessats”.

Per la seva banda, l’Intendent Principal Cap de la Policia Local de l’Ajuntament d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha afirmat que des que aquesta unitat treballa de forma coordinada, ja s’han resolt una quarta part dels assumptes que han anat sorgint i que en aquest moments es troben en fase de seguiment. “Malgrat la dificultat i les discrepàncies existents en molts d’aquests casos, l’excel·lent labor dels professionals i l’anhel i interès dels veïns per solucionar els conflictes, han canalitzat en un resultat positiu per a totes les parts”, ha assegurat l’Intendent. Izquierdo s’ha mostrat optimista a resoldre la gran majoria d’aquests casos i espera que els ciutadans que tinguen problemes veïnals continuen acudint a l’oficina física que l’equip de govern ha posat a disposició dels ciutadans en la quarta planta de la Casa de la Cultura. Els interessats poden sol·licitar cita prèvia en el SAT de l’Ajuntament, en les dependències de Serveis Socials, o en les Dependències de la Policia Local, presentat una instància general.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.