El Pla d’impuls a la Rehabilitació de l’Ajuntament dóna oportunitats a 117 empreses


• El consistori, liderat per Huguet, concedeix més de 150.000 euros en ajudes directes als veïns d’Onda

La regidora de l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Onda, Marta Piquer, ha mostrat la seva satisfacció pels resultats obtinguts de les ajudes a l’habitatge que concedeix el consistori i que han permès en 2016 que s’incrementin les obres en el municipi, la qual cosa comportat un creixement de l’activitat econòmica. Així ho ha manifestat Piquer, qui ha assenyalat que el servei d’assessorament que ha ofertat el consistori durant aquest any “ha funcionat a molt bon ritme i s’han incrementat de forma positiva les estadístiques respecte a 2015”.

La regidora d’urbanisme ha explicat que l’Ajuntament ha tramitat un total de 55 expedients, que s’han traduït en més de 150.000 euros en ajudes directes als veïns d’Onda, incloses en el Pla de Rehabilitació del consistori, destinades a la millora de l’eficiència energètica, l’eliminació de les barreres arquitectòniques i l’ús de ceràmica. Piquer ha recordat que l’actual equip de govern d’Onda, liderat per l’alcalde Ximo Huguet, ha millorat en aquest exercici la quantia a percebre d’aquestes ajudes fins als 4.000 euros en habitatge individual i una ajuda màxima de 5.000 euros per a reformes en edificis plurifamiliares o residencials respecte a les bases de l’anterior equip de govern.

Aquestes inversions s’han realitzat durant un període de 8 mesos, tres mesos menys que en 2015, en els quals s’ha concedit una mitjana de més de 3.000 euros a cada projecte, atenent a les necessitats de cadascun. Així doncs, la inversió mensual ha suposat un increment del 37,93% respecte a l’any anterior, “la qual cosa suposa un reforç directe en la rehabilitació local”, segons ha afirmat Piquer. Aquests 55 expedients tramitats, dels quals 29 van precisar adjuntar l’Informe d’Avaluació de l’edifici, han permès donar ocupació a 117 empreses de diferents sectors, de les quals més del 70% són locals”. En aquest sentit, Piquer ha valorat de forma molt positiva aquest percentatge, ja que “un dels objectius de l’actual equip de govern és ajudar a un sector clau per a la recuperació econòmica com és el cas de la construcció i pretenem aconseguir-ho amb aquestes subvencions que, alhora són compatibles amb les d’altres administracions”. Així mateix, el consistori s’ha bolcat en iniciatives que impulsin les empreses constructores i ceràmiques, en “una aposta que queda clara en els més de 2.514 metres quadrats que s’han cobert amb superfície ceràmica a través d’aquestes ajudes”.

Per tot això, Piquer ha assegurat que “aquestes ajudes han suposat una oportunitat de reactivació de l’economia, fomentant la contractació i millorant la qualitat conjunta de les infraestructures dels edificis més antics del poble, fent-los més eficients energèticament i arquitectònicament”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.