El Pacte de la Ceràmica presenta un estudi per a la implantació de la biomassa en la seva àrea

  • Els municipis del Consorci coneixen les conclusions d’aquest projecte que busca implantar la biomassa com a font d’energia i la creació d’ocupació rural

En la reunió celebrada aquest matí en Onda s’ha presentat davant del consorci gestor del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Ceràmica l’informe final sobre la implantació de l’estratègia de gestió i tractament de biomassa com a alternativa energètica renovable al territori .


Tal com ha explicat el president del Pacte Territorial, Ximo Huguet, l’objectiu de l’estudi era “determinar les possibilitats d’utilitzar biomassa vegetal com a recurs renovable, per a contribuir a l’estalvi de combustibles fòssils i a la fixació de la població mitjançant la creació d’ocupació rural”.
Després de realitzar un diagnòstic previ de cada una de les poblacions que formen part del Consorci, l’informe recomana la creació d’una única planta de biomassa per a tots ells, “atès que els costos són elevats i amb una única planta es podria arribar a aconseguir un preu del pellet més atractiu”. Així mateix, el tècnic redactor del projecte aconsella l’entorn d’Onda com a ubicació més adequada per a aquesta planta, pel fet que és el municipi que produeix major tones de biomassa, alhora que es tracta d’una zona relativament cèntrica en tot el consorci i presenta bones comunicacions per a poder transportar allí tota la biomassa de la resta de municipis.
D’altra banda, l’informe revela que la quantitat de biomassa generada a nivell consorci és superior a la requerida. En aquesta línia, Huguet ha explicat que l’informe proposa “la venda de pellet i inclús iniciatives com que el pellet per als Ajuntaments siga gratis a canvi de la seva biomassa o ordenances municipals on se’ls rebaixe l’IBI a les empreses que implanten calderes de biomassa i utilitzen el pellet del consorci”.
El president del Consorci s’ha mostrat optimista davant d’aquestes conclusions, que propicien les bases sòlides sobre les quals recolzar un nou model de desenvolupament per als municipis que ho formen, “més respectuós amb e medi ambient i que, al mateix temps, servisca per a oferir una alternativa als aturats de difícil inserció del sector agrícola”.
Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.