Onda porta al Ple l’aprovació de l’EDUSI per a optar als FEDER

  • L’Ajuntament sotmet a aprovació l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat que s’ha elaborat entre tècnics municipals, ciutadans, associacions i col·lectius d’Onda

Aquest dimecres per la vesprada, en el Saló de Plens de l’Ajuntament d’Onda, se sotmetrà a votació el document elaborat entre tots els agents de la ciutat, que serà presentat com l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) en la pròxima convocatòria de fons europeus FEDER.

Diversos grups, liderats per l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i formats per tècnics municipals, ciutadans, associacions i col·lectius d’Onda, han treball durant els últims mesos a millorar aquest document amb el qual es pretén dur a terme una gran actuació urbanística en la ciutat. L’alcalde ha explicat  que “ens hem centrat a millorar el document inicial, que contempla projectes que intervenen en quatre àmbits que són considerats clau per al creixement del municipi, com són la tecnologia de la informació, la sostenibilitat urbana, les emissions de baix carboni i la inclusió social”.

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) és un instrument financer europeu que té com a objectiu ajudar al desenvolupament econòmic. L’estratègia que es debatrà en el Ple està valorada en 10 milions d’euros que, d’aprovar-se per la Comissió Europea, seran cofinançats al 50% pel municipi, mentre que el 50% restant ho aportarà Brussel·les. L’alcalde ha afirmat que aquest document sorgeix “d’un potent pla estratègic, que ha implicat un procés de reflexió”, alhora que “s’han definit les prioritats, els reptes a abordar i els objectius a aconseguir, sempre comptant amb l’opinió dels veïns, associacions i tècnics municipals”. Tal com ha recordat l’alcalde, “els projectes arreplegats en aquest document han sigut també fruit del procés de participació ciutadana a través d’enquestes, la web municipal i els consells sectorials de participació de la societat d’Onda”. Per tot això, Ximo Huguet ha plantejat la necessitat de “consens de tots els grups polítics municipals” per a optar a aquesta segona convocatòria “que esperem amb molt optimisme i expectatives de futur en el moment de les noves assignacions”. 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.