Onda destina 2,3 milions d’euros a impulsar la cohesió social i lluitar contra la pobresa i l’exclusió

  • S’incrementen algunes partides pressupostàries per a treballar en mesures transversals que milloren la qualitat de vida de les famílies del municipi

La tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha afirmat aquest matí que els Pressupostos Municipals de 2017 tenen com a prioritat les accions socials. “Dels 25 milions del Pressupost Municipal, 2,3 milions es destinaran a mesures transversals que impulsaran la cohesió social i lluitaran amb la pobresa i l’exclusió, articulades a través d’un pla estratègic”, ha explicat Aguilella.

Aquest Pressupost amb marcat caràcter social, està pensat per a millorar la qualitat de vida dels veïns del municipi. Per a això, la xarxa de protecció social a les famílies s’ha augmentat amb 100.000 euros més respecte a l’exercici de 2016.

Aquests comptes estableixen, a més, accions que primen les polítiques socials. D’aquesta manera, l’equip de govern manté el servei gratuït d’assessorament a les famílies que tinguen problemes amb el lloguer o la hipoteca, a través de l’Oficina d’Intermediació Hipotecària, amb l’objectiu que no perden el seu habitatge.

Així mateix, el pressupost contempla l’ampliació de la inversió per a protegir al menor. En aquest aspecte, l’Ajuntament garanteix l’alimentació dels menors de 0 a 18 anys, tant a l’hivern com en l’època estival. Així mateix, es fomenta la igualtat d’oportunitats entre els més menuts perquè tinguen accés a les activitats esportives i culturals amb unes ajudes econòmiques específiques. La tinent d’alcalde de Política Social del consistori, Mari Carmen Aguilella, ha recordat que els grups polítics Compromís, Onda Sí Se Puede i Esquerra Unida van proposar que l’Ajuntament ajudara a les famílies a pagar les quotes esportives. No obstant això, l’equip de govern va fer un pas més, ampliant les ajudes destinades al menjador i creant unes noves per a la pràctica esportiva i per a la formació musical i artística complementària i reglada per a menors. “D’aquesta manera queda patent el diàleg entre els grups polítics que conformen l’Ajuntament, que han aconseguit dur a terme el Pressupost més consensuat de tota la història, procurant la igualtat d’oportunitats i evitant que disminuïsquen les possibilitats de futur dels jóvens onders”.

L’equip de govern tampoc s’oblida en 2017 de les persones majors d’Onda i manté les activitats i ajudes dirigides a aquest col·lectiu. En aquesta línia, Aguilella ha afirmat que “mantenim la Targeta Sanitària, per tal d’ajudar a pagar medicaments que no cobreix la Seguretat Social”. Així mateix continuem amb la Unitat de Respir i dotem al Centre de Dia de més pressupost per a continuar oferint més activitats destinades al benestar dels majors i incrementem la partida del servei ‘Menjar a Casa’ amb 20.000 euros més”.

De la mateixa manera, l’equip de govern continua creient en el teixit associatiu d’Onda i en la labor altruista que realitzen en favor dels més desfavorits. Per això, manté tots els convenis amb les associacions locals i les ajudes a la cooperació amb les ONG, “les quals hem augmentat en aquest exercici un 25% més respecte a 2016, per a continuar sent una ciutat solidària”.

Aquesta estratègia municipal, que compta amb més iniciatives, se suma al pla de xoc de la Conselleria per a fer front a l’emergència social i amb accions concretes per a assegurar una vida digna a les famílies més vulnerables d’Onda. “El treball conjunt entre l’Administració Autonòmica i el govern local que lidera l’alcalde Ximo Huguet ha aconseguit que 387 famílies s’hagen beneficiat de les ajudes de la Generalitat Valenciana, que ascendeixen a quasi 500.000 euros”, ha conclòs la tinent d’alcalde.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.