Onda aconsegueix noves ajudes per a les famílies que estan en situacions d’emergència social

  • 96 famílies d’Onda es beneficien de les ajudes Autonòmiques al lloguer de l’habitatge

La tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha informat que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha concedit subvencions per a atendre al pagament del lloguer en situacions d’emergència social per un import de quasi 60.000 euros. Un total de 96 famílies onderes es beneficiaran d’aquestes subvencions dirigides a aquelles unitats familiars els ingressos de les quals estan per sota de 7.455 euros anuals i que estan en risc d’exclusió social.

Aquesta última ajuda se suma a altres concedides per l’Administració Autonòmiques dirigides a pal·liar la situació de pobresa energètica de les famílies del municipi i a subvencionar el lloguer de l’habitatge a fi d’evitar situacions de risc social. Tant la Generalitat com l’equip de govern d’Onda intenten possibilitar l’accés i gaudi de l’habitatge a les persones que més ho necessiten. “Gràcies a l’estreta col·laboració que mantenim l’Ajuntament i la Conselleria s’ha agilitzat tot el procés administratiu i un total de 387 famílies s’han beneficiat enguany d’aquestes ajudes, que ascendeixen a quasi 500.000 euros”, ha afirmat Aguilella. En aquest sentit, la tinent d’alcalde ha tornat a destacar la necessitat que “les administracions públiques hem d’unir esforços i anar de la mà per a garantir una vida digna a les famílies més vulnerables. Per això, des de l’Ajuntament hem realitzat un gran treball per a atendre tots els casos que existeixen a Onda, al quals realitzem un seguiment durant tot l’any”, ha destacat Aguilella. “Són els agents socials municipals els que, per proximitat, coneixen la situació de cada família en el municipi, i gràcies a això s’han pogut tramitar totes aquestes ajudes de xoc de l’Administració Autonòmica perquè puguen arribar als ciutadans de forma més directa i efectiva”, ha continuat dient la tinent d’alcalde.

Aquestes ajudes concedides per la Conselleria de l’Habitatge han complementat les que ha oferit l’Ajuntament dirigides a famílies onderes en risc d’exclusió social. Així mateix, en el transcurs de 2016, l’Ajuntament d’Onda també ha signat convenis de col·laboració a fi de prevenir situacions d’exclusió social i afavorir la plena integració social dels sectors de la població que no tenen recursos econòmics propis. Concretament, Aguilella ha recordat que el consistori ha signat un acord amb FACSA, per a evitar que les famílies en situació de risc d’exclusió se’ls talle l’aigua, i un altre amb Càritas Interparroquial, perquè actuen en situacions d’emergència, davant del risc de tall de llum i desallotjament per impagament de lloguers. De la mateixa manera, s’ha renovat el conveni amb el col·legi d’advocats de Castelló per a mantenir el servei gratuït que ofereix l’Oficina d’Intermediació Hipotecària.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.