L’alcalde d’Onda reprèn el diàleg amb una Junta de Portaveus per a consensuar el Pressupost

  • Ximo Huguet espera que la predisposició que van manifestar en el Ple tots els grups polítics d’arribar a un acord siga una realitat al llarg d’aquest mes

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, tendeix la mà a tots els grups polítics de l’Ajuntament i convoca una Junta de Portaveus per a consensuar el Pressupost Municipal de 2017. Així ho ha anunciat aquest matí en una roda de premsa, a la que també ha assistit la regidora d’Hisenda Silvia Cerdà, per a explicar com han sigut les negociacions prèvies amb els partits de l’oposició abans del Ple extraordinari que es va celebrar ahir a la vesprada.

Tant Huguet com Cerdà han lamentat que, després de dos mesos de conversacions, el consens es trencara just abans del Ple. “Com a alcalde no podia permetre que Onda es quedara sense inversions i serveis, per la qual cosa vaig decidir retirar el punt de l’orde del dia per a iniciar una nova fase de diàleg i aconseguir un major consens amb tots els grups polítics”, ha explicat Ximo Huguet. Per a l’alcalde, “Onda no es mereix uns pressupostos prorrogats i estic disposat a assentar-me les vegades que faça falta per a arribar a un acord per a l’aprovació dels comptes de 2017”. D’esta manera ha informat que “les conversacions es reprendran dilluns que ve en una Junta de Portaveus”.

La regidora d’Hisenda ha explicat detalladament tot el procés, així com les línies fonamentals d’un pressupost municipal de 24.664.891,23 euros. En aquest sentit, Cerdà ha destacat que “l’equip de govern ha elaborat, junt amb les aportacions de Compromís, Ciutadans i OSSP, uns comptes per al pròxim exercici en el qual es continua apostant per les polítiques socials i per ajudar les persones que més ho necessiten, així com per impulsar la participació de tots els veïns i veïnes a través dels Pressupostos Participatius”. Així mateix ha afirmat que “d’aprovar-se aquest pressupost, es destinaria a inversions quasi 2,5 milions d’euros, és a dir, més de mig milió més que en 2016”. Concretament, l’objectiu era invertir en obres de reurbanització, a través de l’ARRU, en la millora dels barris, inversions a l’accessibilitat o la construcció d’un nou pavelló esportiu de gimnàstica.

Finalment, l’alcalde ha volgut agrair novament a Onda Sí Se Puede i a Ciutadans “el seu suport inicial al pressupost” i espera que “la predisposició que van manifestar ahir en el Ple tots els grups polítics d’arribar a un acord siga una realitat al llarg d’aquest mes”. 

 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.