L’Ajuntament posa en marxa el pla pilot de reciclatge orgànic amb el quint contenidor

  • L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, anuncia que el projecte s’implantarà inicialment en la zona de l’avinguda Catalunya, on s’iniciarà una campanya informativa i s’instal·laran contenidors marrons

L’Ajuntament d’Onda implantarà en les properes setmanes un programa pilot per a la recollida exclusiva de fem orgànic. “L’objectiu d’aquesta recollida diferenciada és millorar l’aprofitament dels residus i augmentar el reciclatge de la matèria orgànica, pels seus avantatges per al medi ambient, per a l’economia i per a la salut”, ha afirmat l’alcalde, Ximo Huguet, durant la presentació d’aquesta beneficiosa iniciativa amb la qual es pretén “estalviar diners i contaminar menys”.

Concretament, es repartiran un total de 20 contenidors específics de color marró, de 360 litres cadascun, en els quals els usuaris podran depositar, per exemple, les restes de verdura i fruita, pa i aliments caducats, restes de menjar cuinada o taps de suro. L’alcalde, Ximo Huguet, ha assenyalat que aquest programa pilot mediambiental s’implantarà inicialment en l’avinguda Catalunya i voltants, per a conèixer el comportament del servei abans d’implantar un projecte definitiu. “La prova es desenvoluparà al llarg de vint setmanes durant les quals la freqüència del servei no variarà, realitzant-se el mateix 3 vegades per setmana”, ha informat Huguet. L’empresa concessionària del servei de recollida, FCC, serà l’encarregada d’iniciar aquest servei i mantenir la primera presa de contacte amb els veïns d’Onda, als quals informarà i repartirà uns xicotets contenidors de 10 litres de capacitat i bosses de biocompostables per a fomentar la separació de la fracció orgànica en origen. Els usuaris hauran de depositar els residus orgànics emmagatzemats en els seus domicilis en els contenidors específics –de color marró- ubicats en diferents punts de la via pública.

Finalment, l’alcalde d’Onda ha animat els ciutadans a participar en aquest programa pilot i els ha traslladat la importància “d’implicar-se en aquesta recollida selectiva, la necessitat de contribuir a reduir la quantitat de residus generats i implementar polítiques que permeten l’aprofitament dels mateixos per a altres usos”. Per a Huguet, “en el reciclatge específic està el futur del nostre entorn, per la qual cosa convide a tots els veïns i veïnes d’Onda al fet que proven durant unes setmanes aquesta opció que permetrà reduir la quantitat de fem orgànic que barregem al final del dia amb la resta de deixalles”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.