L’Ajuntament fomenta el valencià amb una campanya nadalenca de promoció lingüística

L’Ajuntament d’Onda, des del departament de Normalització Lingüística, impulsa una campanya específica nadalenca amb l’objectiu de promoure l’ús oficial i social del valencià en l’àmbit municipal.

La regidora d’Educació, Encarna Ribes, ha explicat esta vesprada als representares dels comerços locals en què consistix esta campanya amb què es fomentarà el valencià en este període festiu.

A partir del dia 16 i fins al 18, en els estands del Mercat de Nadal, que s’ubicaran en el Raval de Sant Josep, es repartirà la revista de normalització lingüística que inclou l’agenda cultural amb la programació de Nadal, a més de receptes, refranys, passatemps i vocabulari de les festes nadalenques. Així mateix, l’Ajuntament distribuirà en els centres educatius d’Onda cartes en valencià perquè els més menuts escriguen els seus desitjos a Pare Noel o als Reis Mags. Finalment, el consistori repartirà en els comerços locals un calendari imantat de 2017, que compta amb una llibreta molt funcional en la que es pot apuntar la llista de la compra. Este atractiu suport, en el que es pot escriure i esborrar amb facilitat, arreplega algunes de les denominacions dels aliments més consumits que poden trobar-se en un comerç.

D’esta manera, l’equip de govern reflectix el seu interès per l’ús del valencià i realitza un esforç per acostar-ho al carrer, als comerços i als centres educatius. “Tenim una llengua viva però fa falta promocionar-la, i no sols en l’àmbit acadèmic”, ha assenyalat Ribes, el qual ha assegurat que “una forma de fer-ho és a través d’estes campanyes que promouen la normalització del valencià en els aspectes quotidians com són les compres en els mercats i les botigues”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.