L’Ajuntament d’Onda realitza treballs de conservació en l’Antiga Presó

  • L’equip de govern inverteix quasi 50.000 euros en aquestes obres encaminades a la conservació del patrimoni local i a l’impuls del turisme

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha comprovat aquest matí l’inici de les obres de l’edifici conegut com l’Antiga Presó que finalitzaran aproximadament en un mes. L’Ajuntament, a través de l’empresa Estudis i Mètodes de Restauració, està realitzant els treballs de conservació en l’edifici, apostant una vegada més per accions encaminades a la conservació del patrimoni local i que impulsen el turisme.

L’alcalde ha destacat que “la relació entre el patrimoni cultural, natural i el desenvolupament sostenible estan presents en el Pla Estratègic de Turisme que estem elaborant junt amb la UJI per a posicionar millor al municipi en el mercat turístic”. En aquest sentit, Huguet ha assenyalat que “amb aquesta acció materialitzem el nostre objectiu de sumar un nou recurs turístic, que està situat en un enclavament emblemàtic com és la Font de Dins”.

Amb un pressupost de 49.217 euros, l’obra consisteix bàsicament a eliminar part dels elements impropis que existeixen en les tres plantes de l’Antiga Presó. A més, i per recomanació dels tècnics de la Conselleria de Cultura, es procedirà a la realització de dos tastos en les parets interiors, amb l’objectiu d’esbrinar l’existència de possibles grafitis. Així mateix, es realitzarà el sanejat i tractament de la fusteria anterior existent, així com de les bigues de fusta. Finalment, i com a part més important de la intervenció, es repararan els arcs de la volta de creueria situada en la planta primera, els quals delimiten l’espai més important de tot l’edifici.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.