L’Ajuntament d’Onda incrementa el nombre de visitants gràcies a l’estratègia turística

Des que l’equip de govern que lidera l’alcalde d’Onda Ximo Huguet treballa junt amb la Universitat Jaume I (UJI) en el Pla Estratègic de Turisme s’han trobat fórmules de dinamització i oportunitats en la ciutat que han comportat un increment del nombre de visitants i s’ha traduït en la dinamització de l’economia local. Així ho ha afirmat el tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas, després de conèixer les dades oficials de la Tourist Info, que confirmen l’èxit de l’estratègia de l’Ajuntament.

Més de 40.000 persones han visitat Onda en 2016 atrets pels encants que ofereix la seva grandiosa fortalesa, el castell musulmà del segle X, i un centre històric declarat conjunt històric-artístic i Bé d’Interès Cultural (BIC). “Milers de turistes i veïns van conquistar el municipi durant la Fira Medieval, que es va realitzar el cap de setmana del 19 al 21 d’agost, sent un èxit sense precedents i suposant un impacte econòmic brutal per al municipi”, ha assenyalat Badenas, qui ha recordat les noves iniciatives que ha impulsat l’Ajuntament per a convertir la ciutat en una destinació preferent, en comptes d’excursionista. “A més de la Fira Medieval, s’han realitzat durant els mesos de juliol i agost una sèrie d’activitats en el castell i en el centre històric, com a música en directe o visites guiades. Aquesta bateria de propostes ha atret a milers de turistes que, a més de descobrir el patrimoni d’Onda, han degustat la nostra rica gastronomia i han pernoctat en els hotels de la ciutat”, ha explicat Badenas.

De la mateixa manera, el govern ha planificat diferents accions durant pràcticament tots els mesos de l’any en suport al sector serveis i turístic d’Onda, “la qual cosa s’ha traduït en un augment del nombre de turistes que aposten per descobrir l’excepcional patrimoni històric i l’entorn natural del que disposem en la ciutat”. En aquesta línia, Badenas ha declarat que “és la nostra obligació potenciar i accelerar el creixement turístic d’una ciutat com la nostra, amb tanta varietat d’atractius per al turisme cultural, familiar i de naturalesa i amb totes els esdeveniments i les accions que hem dut a terme enguany hem plasmat la nostra aposta clara per posar en valor el ric patrimoni que té Onda i convertir la ciutat en un referent turístic tot l’any”. La Fira de Sant Miquel, el nou Festival 3 Cultures, la Fira d’Onda, el Mercat de Nadal o la primera edició del Novembre Gastronòmic “són alguns esdeveniments que han ajudat a onders i visitants a gaudir de la ciutat i a conèixer la gran oferta de productes i serveis dels quals disposen els nostres comerços i establiments i d’aquesta manera es generen llocs de treball”.

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica ha conclòs dient que “els bons resultats obtinguts enguany demostra l’avanç del Pla Estratègic i ens motiva per a continuar treballant en un projecte turístic que mostrarà al món els encants que té Onda”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.