L’Ajuntament d’Onda fomenta l’ocupació i contracta a 24 persones aturades

  • El consistori realitza un important esforç econòmic per a dur a terme els plans d’ocupació Salari Jove, EMCORP i EMCOLD, aportant 125.000 euros respecte als 40.000 de la Generalitat Valenciana, per a la creació d’ocupació

El tinent d’alcalde de l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha anunciat que el consistori ha contractat a 24 desempleats a través dels programes Salaris Joves, EMCORP i EMCOLD. Badenas ha recordat que l’equip de govern va sol·licitar diferents plans a la Generalitat, “que és qui té les competències en ocupació, amb l’objectiu de fomentar la creació de llocs de treball”.

L’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet és conscient de la situació actual i, per això, “hem fet un gran esforç per a sol·licitar aquestes subvencions que ens permeten generar ocupació”. Mentre que el SERVEF aportarà una subvenció d’uns 40.000 euros, l’Ajuntament d’Onda invertirà 125.000 euros per a dur a terme aquests programes d’ocupació que serviran per a contractar a 24 persones aturades.

Tal com ha assenyalat el tinent d’alcalde, el programa Salari Jove té com a objectiu incrementar l’ocupabilitat dels jóvens menors de 30 anys, perquè adquirisquen experiència professional que facilite la seva posterior inserció en el mercat labor. L’Ajuntament ha contractat amb aquest programa a 3 jóvens que treballaran durant 6 mesos en integració social, en el projecte de medi ambient municipal i ajudaran a promocionar la marca Onda.

El Pla d’Ocupació les Administracions Públiques Valencianes EMCORP té com a objecte promoure la contractació per part d’ajuntaments a persones desempleades, per a l’execució d’obres o servicis d’interès general i social. A través d’este pla, el consistori ha contractat a 20 persones, per a cobrir el treball durant 4 mesos, i realitzaran tasques de neteja i condicionament de solars municipals o reparació de mobiliari municipal.

Finalment, Badenas ha anunciat que l’Ajuntament ha contractat durant 6 mesos a un tècnic orientador per a la inserció laboral a través del programa EMCOLD. El tinent d’alcalde ha explicat que el seu treball consistirà a atendre i assessorar als veïns i veïnes d’Onda en situació d’atur, amb l’objectiu d’augmentar les possibilitats de trobar treball i facilitar la seva inserció en el mercat laboral.

Aquests 24 aturats, que han sigut seleccionats pel SERVEF a través de la seva base de dades, ja han tingut la primera presa de contacte amb l’Ajuntament aquest divendres i el dilluns començaran a exercir les seves funcions durant els pròxims mesos.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.