L’Ajuntament d’Onda destina més d’1 milió d’euros en 2016 a millorar la ciutat

  • Enguany s’han eliminat barreres arquitectòniques en diversos carrers, reparat paviments i aparcaments, realitzat millores en els barris i pedanies i creat zones de verdes, adaptades i d’oci

L’equip de govern liderat per l’alcalde Ximo Huguet ha realitzat enguany inversions municipals que estan facilitant la vida diària dels veïns de barris com el Monteblanco, Racholar de Matilda, l’Apeadero de Betxí, el Castillo, el Tossalet o Artesa.

La regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Onda, Marta Piquer, ha valorat “molt positivament” les actuacions urbanístiques que s’han dut a terme durant 2016 i que han executat les empreses de la localitat. “Es tracta d’accions molt concretes demandades pels veïns del municipi i que han servit per a millorar la qualitat de vida dels barris d’Onda durant aquest últim any”, ha destacat Piquer. En aquesta línia, ha recordat que l’actual equip de govern “està apostant per aquelles inversions que contribuïsquen clarament a facilitar el dia a dia de les persones, trencant així amb la política del govern popular, que feia obres no prioritàries, com les reformes del Raval o El Pla”.

D’aquesta manera, des de la regidoria d’Urbanisme s’ha dut a terme totes aquelles accions que s’havien planificat en el passat exercici, encaminades a xicotetes obres i amb l’objectiu d’atendre les necessitats dels veïns. “Fruit de la campanya participativa ‘L’alcalde al barri’ i de l’estudi dels tècnics municipals, enguany l’Ajuntament ha destinat més d’1 milió d’euros en obres, algunes d’elles finançades amb mitjans propis i altres cofinançades amb els Plans d’Obra i Serveis (POYS)”, ha assegurat Piquer.

Concretament, l’equip de govern ha invertit en este exercici més de 200 mil euros en els barris del municipi, dels quals 30.000 provenien de la Diputació. Amb aquesta ajuda provincial, Piquer ha explicat que l’Ajuntament ha urbanitzat el Racholar de Matilda, l’Apeadero de Betxí i la zona del barri del Monteblanco. D’altra banda, a través de la partida de millora de barris, l’equip de govern ha actuat en el barri del Tossalet, adequant les voreres; ha urbanitzat el barri del Castillo, i està acabant d’adequar la zona verda d’Artesa situada en la part alta de la carretera, canviant el mobiliari urbà i millorant el jardí.

Així mateix, Piquer ha afirmat que “l’equip de govern treballa per a aconseguir que la ciutat torne a ser habitable, dinàmica i social, centrant l’atenció en els barris de la ciutat i creant zones verdes”. Fa una setmanes el consistori va finalitzar l’obra de la plaça Madrid, la qual ha permès la instal·lació d’un parc de 200 metres quadrats amb gronxadors adaptats per als xiquets amb mobilitat reduïda, i en breu instal·larà jocs adaptats en el parc 8 de Març. Amb aquestes dos accions, la regidora ha explicat que “intentem facilitar la inclusió social de tots els xiquets de la nostra ciutat i convertir els parcs del municipi en espais oberts en els que poden gaudir totes les famílies”.

De la mateixa manera, la regidora ha recordat algunes de les accions urbanístiques que estan per finalitzar, sense oblidar les millores d’accessibilitat de diferents barris. “L’Ajuntament d’Onda ha realitzat enguany els tastos arqueològics en la plaça de la Sinagoga, que suposen que s’aproxima l’inici de les obres de remodelació d’aquest espai, i aquesta setmana han donat començament les obres del Camí Castelló, que consistixen en l’adequació del carrer perquè mantinga la mateixa estètica que la resta de carrers del centre històric i la seva peatonalització, que facilitarà la vida als veïns del municipi i la seva convivència amb el tràfic rodat”, ha finalitzat la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Onda, Marta Piquer.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.