El Museu del Taulell albergarà un gran pessebre ceràmic format per creacions del taller ‘Dissabtes de Ceràmica’

  • Els interessats poden realitzar la reserva en el Museu del Taulell per a participar en el programa educatiu que es realitzarà el 17 de desembre

  • El centre museístic no sols és referència i inspiració per als usuaris que participen en aquestes jornades. També s’ha convertit en la instal·lació preferida de distintes institucions i participa en jornades educatives a la Comunitat Valenciana

El Museu del Taulell proposa una nova activitat inclosa en el programa educatiu Dissabtes de Ceràmica per a complir amb les seves funcions de difondre, educar, i entretindre als més xicotets. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Onda proposa per a dissabte 17 de desembre una sessió adaptada a les diferents edats de tots els membres de la família. Amb esta programació didàctica, que contribueïx a augmentar i consolidar l’extensa oferta educativa del Museu del Taulell, els assistents treballaran les tècniques de decoració de taulellets i la manipulació d’argila per a la realització d’objectes creatius que versaran sobre la temàtica nadalenca. Així, d’11 a 14 hores, un total de 40 persones podran participar en una jornada d’aproximació als distints processos i tècniques ceràmiques, en una instal·lació que es convertirà en un espai per a la diversió de tota la família. Al final, amb les peces i les creacions realitzades pels participants, es compondrà un gran pessebre ceràmic que romandrà exposat al públic durant totes les festes nadalenques.

Les famílies que desitgen participar en el taller poden fer la reserva en el Museu del Taulell o a través del telèfon 964770873 fins a aconseguir el límit de places. El preu per realitzar l’activitat és de 3 euros per persona, sent gratuït per als menors de 4 anys, per a les persones amb alguna discapacitat i per als onders.

La instal·lació preferida de les institucions

El museu d’Onda no sols és referència i inspiració per als usuaris que participen en aquestes jornades a través de l’extensa i variada col·lecció permanent de taulellets que alberga. El centre museístic s’ha convertit en la instal·lació preferida de distintes institucions.

La Unió Nacional de Caps i Directius de Policia Local (UNIJEPOL) ha triat Onda per a dur a terme una nova jornada de formació dirigida a comandaments de Policia. Fins una vintena de de municipis de la Comunitat Valenciana han estat representats per les seves Direccions en aquesta jornada desenvolupada en el Museu del Taulell. El contingut de la sessió ha girat entorn del procés de selecció i estudi pel que fa a la innovació dins dels serveis de Policia Local i Seguretat ciutadana, així com a la seva coordinació i gestió vinculada al grup de Projectes Europeus relacionats en matèria de protecció pública.

El Museu, present en les jornades educatives de la Universitat de València

La Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València va celebrar les Jornades Internacionals ‘Nous entorns d’aprenentatge per a les arts i la cultura’. En aquesta trobada, han participat rellevants investigadors universitaris de diferents països, responsables institucionals, docents, i aquelles persones que tant des de la perspectiva educativa com des de la universitat estan interessades a analitzar la situació actual dels entorns educatius, revisar el que s’ha fet fins ara en aquesta matèria i, sobretot, gestionar propostes de futur.

Els museus en general tenen un paper protagonista en aquesta reflexió com a agents educatius capaços de generar accions i propostes educatives innovadores. En aquest sentit, el Museu del Taulell ha participat amb la comunicació Propostes del Museu del Taulell “Manolo Safont” per a connectar entorns educatius, on es presentava la intencionalitat de la institució pel que fa a la relació amb altres agents educatius formals de la localitat per mitjà de dos experiències, una realitzada conjuntament amb l’IES Serra d’Espadà en el marc del Dia Internacional dels Museus d’enguany i una altra realitzada amb alumnat de 3r de l’ESO del Col·legi Mare María Rosa Moles.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.