Avança a bon ritme la primera fase del vial ciclopeatonal que unirà Onda amb El Salvador

  • L’alcalde supervisa l’estat d’aquesta actuació que discorre des de l’eixida de la carretera CV-20 fins al camí del Convent de les Monges Clarisses

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, junt amb la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament, Marta Piquer, han supervisat l’avanç de les obres de construcció del carril ciclopeatonal que unirà l’eixida del municipi, en la carretera CV-20, amb l’ermita del Salvador.

L’equip de govern ha comprovat així l’estat en el qual es troben les obres d’aquesta primera fase amb les quals s’està reduint l’ample de la calçada. “D’eixa forma s’aconseguix moderar la velocitat dels vehicles motoritzats i s’amplia la vorera existent per a aconseguir finalment la connexió totalment a peu o amb bicicleta entre el municipi amb la urbanització de Beniparrell”, ha afirmat l’alcalde.

Huguet ha anunciat que aquest primer tram del carril ciclopeatonal, que discorrerà entre l’eixida d’Onda fins al Convent de les Monges Clarisses, “estarà finalitzat a finals d’aquest mes de desembre i estem mantenint converses amb els tècnics de la Conselleria per a estudiar la millor solució tècnica per a realitzar la segona fase de l’obra per a arribar a l’ermita del Salvador. L’alcalde ha recordat que la primera fase comprèn una distància de 460 metres, entre els quals el punt més estret de vorera d’emergència serà de 3 metres, aconseguits tapant la cuneta, així com fent un poc més estrets els carrils de circulació, tal com ve estipulat en normativa, així com per a afavorir que, a l’entrada de la ciutat, els vehicles minoren la velocitat.

L’alcalde d’Onda s’ha mostrat satisfet per l’estat dels treballs desenvolupats per la conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori amb els quals es garantirà la seguretat dels vianants. “Aquesta obra és molt important per a Onda perquè millorarà la seguretat viària de vianants i ciclistes i les condicions de mobilitat sostenible en la zona, així com oferirà opcions saludables de desplaçament als ciutadans i ajudarà a millorar la seva qualitat de vida”. Per tot això, ha tornat a agrair l’interès de l’Administració Autonòmica pel municipi, que ha realitzat aquesta inversió en la ciutat després de les gestions realitzades per l’equip de govern amb la Conselleria que gestiona Maria José Salvador. Finalment, Huguet ha declarat que “la inversió respon a les demandes dels veïns onders, els qui utilitzen aquesta zona per a realitzar esport, i a més s’impulsa la marca d’Onda com a ciutat saludable i sostenible”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.