Onda tramita 282 sol·licituds d’ajudes per a lloguers per un import de 162.852 euros

L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea de Política Social que dirigix l’edil Mª Carmen Aguilella, ha fet públiques les dades que es desprenen de l’últim informe referent a les ajudes sol·licitades per a lloguers d’emergència social, així com per al lloguer d’habitatges.

Tal com ha avançat l’edil, “a pesar de no ser competència municipal, per a evitar desnonaments en el nostre municipi, tots els treballadors de l’àrea de Política Social s’han bolcat a ajudar e informar per tramitar les ajudes de lloguer de l’habitatge que en el mes de març de 2016 la Conselleria d’Habitatge va posar a disposició dels ciutadans de la Comunitat Valenciana”. Aguilella ha matisat que es tracta d’unes ajudes que havien de ser tramitades pels ciutadans directament, però davant de la situació de la dificultat de les mateixes “decidim localitzar i contactar amb aquelles famílies que sabíem que tenien un contracte de lloguer i ajudar-los en la tramitació de les mateixes” ha assenyalat Aguilella.

Així, doncs, segons es desprèn de l’informe de tramitació d’expedients, s’han tramitat des de l’Ajuntament un total de 196 sol·licituds de famílies ondenses per a ajudar-los en el pagament del lloguer. En termes econòmics, el volum d’expedients tramitats ha suposat un total suposa un import global de subvencions atorgades que ascendix a 76.311,07 euros. En el que concernix a les ajudes sol·licitades per a lloguers d’emergència social, les quals sí que són tramitades pel consistori d’Onda, un total de 86 famílies s’han vist beneficiades de les ajudes, la qual cosa repercutix en un import total de subvenció que ascendix a 86.541,14 euros.

Així, doncs, en total s’han tramitat 282 sol·licituds d’ajudes per a lloguers per un import de 162.852 euros.

En este sentit, Aguilella ha recordat que es tracta d’una actuació municipal orientada a garantir un  habitatge digna per a qualsevol dels ciutadans d’Onda, i hi ha assenyalat que així ho arreplega la Constitució. “Tot ciutadà té dret a un habitatge digne, no sols habitatge digna sinó també la llum i l’aigua. En estos drets hem bolcat moltíssims esforços en aquest any de govern” ha indicat l’edil recordant actuacions concretes com el conveni de col·laboració que el consistori ha subscrit amb FACSA per evitar els talls de l’aigua a les famílies amb escassos recursos econòmics, així com la creació de l’Oficina d’Intermediació Hipotecària per mitjà d’un conveni amb el Col·legi d’Advocats que recentment hem renovat per a assessorar i buscar solucions a les situacions de risc i possible pèrdua de l’habitatge. En este sentit, Aguilella ha subratllat que “un total de 80 ciutadans d’Onda ja han utilitzat aquest servici”.

Així mateix, l’edil ha assenyalat que des de l’equip de govern s’ha continuat amb la política d’ajudar a aquelles famílies que han perdut el seu habitatge a què temporalment l’ajuntament recolze i assumisca el cost de l’habitatge de l’aigua i la llum.

Aguilella ha conclòs recordant que “hem anat més enllà del que és la competència municipal i sense dubtar-ho hem bolcat tots els nostres esforços a ajudar a sol·licitar als ciutadans ondenses, amb escassos recursos econòmics, totes aquelles ajudes procedents de la Conselleria d’Habitatge”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.