Onda incorpora nous voluntaris al programa “Voluntariat per Onda”

  • Tres ajuntaments s’han interessat en el projecte per a extrapolar-ho a les seues localitats

L’edil delegat de l’àrea de Voluntariat, en l’Ajuntament d’Onda, Francisco Chalmeta, ha fet balanç positiu de l’acollida del programa “Voluntariat per Onda”, després de la incorporació de nous voluntaris.

Per la seua banda, l’edil ha reconegut que, després de poc més d’un mes des que fóra presentat el programa de voluntariat, la resposta per part dels ciutadans d’Onda “ha sigut molt positiva”, reconeixent que “encara tenim planificades accions de difusió i presentació del programa amb la finalitat d’explicar als veïns, totes les particularitats i tipologies de voluntaris, així com resoldre totes les qüestions que tinguen al respecte”, assenyalant que el programa, encara es troba en fase de promoció.

No obstant això, l’edil hi ha assenyalat que des de l’Equip de Govern, se senten satisfets per la reacció positiva que ha generat el programa, no sols entre els ciutadans d’Onda, sinó també en altres municipis pròxims. En este sentit, Chalmeta ha indicat que altres consistoris s’han posat en contacte per a interessar-se per la iniciativa posada en marxa per l’Ajuntament d’Onda. “Son tres els ajuntaments de la província que s’han posat en contacte amb nosaltres, per a conèixer a nivell estructural i organitzatiu, quals són les bases del programa “Voluntariat per Onda”, amb la finalitat de prendre-ho com a exemple per a poder aplicar-ho en les seues respectives localitats. Per a nosaltres açò és un símptoma que som pioners a materialitzar un projecte d’este tipus, la qual cosa contempla no sols la idea sinó saber desenrotllar amb les ferramentes necessàries”.

Així, doncs, als 16 voluntaris que havia subscrits, cal sumar altres 8 que han manifestat el seu propòsit d’unir-se al programa de voluntariat, amb la qual cosa a hores d’ara ja són 24 els onders que conformen l’equip humà de “Voluntariat per Onda”.

Per part de l’Ajuntament d’Onda, el regidor Francisco Chalmeta ha declarat que tenen previstes noves accions de difusió de la iniciativa, especialment en vistes al dia 5 de desembre, moment en què se celebra el Dia Internacional de Voluntari.

Cal assenyalar que el Programa Municipal “Voluntariat per Onda” és una iniciativa posada en marxa a través de les àrees de Política Social i la regidoria de Voluntariat, amb l’objectiu de crear una plataforma de voluntaris que puguen exercir accions en diversos àmbits de la ciutat com és l’àrea social, l’educació, el medi ambient, el cultural, esportiu o de protecció civil. Així, doncs, la iniciativa està pensada per a ser una ferramenta capaç de canalitzar i estimular la consciència solidària entre els conciutadans.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.