Onda inaugura el nou centre de Formació de Persones Adultes

  • Les noves instal·lacions han comptat amb un pressupost total de 1.800.000 euros

L’Alcalde d’Onda Ximo Huguet acompanyat de Secretari Autonòmic d’Educació Miguel Soler, ha inaugurat les instal·lacions del nou centre de Formació de Persones Adultes (FPA) en un acte a què han assistit els Tinents Alcaldes Mª Carmen Aguilella, Ángel Badenas i Encarna Ribes així com el director del centre Antonio Meneu.

La nova infraestructura és fruit d’una inversió conjunta realitzada pel govern autonòmic amb un import de 1.500.000 euros, així com el govern municipal que ha aportat 300.000 euros.

El Secretari Autonòmic d’educació, Miguel Soler, hi ha assenyalat la importància que la ciutat d’Onda dispose d’unes noves dependències de primer orde destinades a l’educació, concretament dirigides a persones majors. En este sentit Soler ha reivindicat la importància que les administracions aposten més per dur a terme accions relacionades en educació i ha asseverat que “la societat canvia molt i cada vegada ho fa més de pressa i hem d’innovar, buscar noves formes per a donar resposta a les noves demandes i això suposa que no podem deixar d’estudiar, hem de tindre espais de formació perquè totes les persones podem seguir actualitzant-nos, així, doncs ha d’haver-hi espai perquè qualsevol col·lectiu puga realitzar iniciatives atractives”. Soler ha conclòs afirmant que “las inversions en educació no són despeses sinó inversions de futur”.

Per la seua banda l’Alcalde d’Onda, Ximo Huguet ha agraït a Conselleria de Cultura i Educació l’esforç i agilitat que ha tingut amb el municipi, recordant que l’administració autonòmica ha hagut de desbloquejar algunes situacions administratius que estaven pendents, perquè finalment poguera inaugurar-se el centre. Així mateix, hi ha assenyalat que no es tracta d’una infraestructura educativa de primer orde de què no sols disfruten els veïns d’Onda, sinó també ho fan els habitants de municipis veïns com Betxí.

D’altra banda Huguet ha recordat que l’obertura d’estes noves instal·lacions responen a un altre dels punts que l’equip de govern municipal tenia marcat, com és la revitalització del centre històric de la ciutat. “Esta nova infraestructura no sols implica impulsar uns nous equipaments educatius de primer orde, sinó que este centre s’enclava dins del centre històric de la població pel que impulsa una de les metes que tenim, com és revitalitzar el centre històric, amb la corresponent revitalització social i del centre”.

Finalment Huguet ha conclòs recordant que és una setmana de bones notícies en l’entramat educatiu per a la ciutat d’Onda, atés que de forma conjunta amb la Universitat Jaume I i l’Ajuntament s’ha firmat el conveni per a la posada en marxa de l’Aula Universitària Vila d’Onda, a través de la qual es realitzaran ensenyances de formació no reglada així com congressos i altres tipus de formacions. D’altra banda el primer edil també ha recordat que després de les gestions realitzades, finalment és una realitat que la Secció IES Serra d’Espadà passa a ser un institut independent, dotat d’Educació Secundària, Batxillerat i algun cicle de Formació Professional.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.