L’Alcalde d’Onda supervisa l’inici de les obres del vial cicle-de vianants

  • La primera fase de les obres s’estima finalitze a finals de desembre

L’alcalde de l’Ajuntament d’Onda, Ximo Huguet junt amb el director general d’obres públiques, Carlos Domingo Soler han supervisat l’inici de les obres de construcció del carril ciclopeatonal que comprén des de l’eixida del municipi, en la carretera CV-20, fins a l’ermita del Salvador.

L’actuació, desenrotllada per la conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, ha donat començament amb el desbrossat de la via així com amb el marcat en la vorera d’emergència de l’extensió que ocuparà el carril, amb més de tres metres d’ample, “per garantir la seguretat dels vianants” ha apuntat Soler. En este sentit, el director general d’obres públiques hi ha assenyalat que l’actuació es dividix en dos fases, i ha estimat que la primera d’elles estarà conclosa a finals de desembre. “La primera fase contempla el traçat que dóna començament en el poliesportiu municipal fins al camí del Convent de les Monges Clarisses i la segona partirà d’este punt fins a la pròpia Ermita del Salvador” ha detallat Soler. Així mateix, el Director d’obres públiques ha indicat que l’actuació respon a tres objectius: “calmar el trànsit en un punt que és entrada de la ciutat, atés que dins de la població la velocitat deu reduir-se, en segon lloc millorar la seguretat dels vianants així com dels ciclistes, i tercer disposar d’un passeig on poder caminar de forma tranquil·la fins a l’ermita del Salvador, una ermita molt apreciada tant pels propis ciutadans d’Onda”.

La primera fase comprén una distància de 460 metres, entre els quals el punt més estret de vorera d’emergència serà de 3 metres, aconseguits tapant la cuneta així com fent un poc més estrets els carrils de circulació, tal com ve estipulat en normativa, així com per a afavorir que a l’entrada de la ciutat els vehicles minoren la velocitat.

Per la seua banda l’Alcalde de la ciutat, Ximo Huguet ha agraït la sensibilitat de la Conselleria en la inversió del carril ciclopeatonal que unirà el centre de la població amb l’ermita del Salvador. Huguet ha recordat que es tracta d’una inversió, fruit de les gestions realitzades per l’equip de govern amb conselleria que es van plasmar en la visita de la consellera Maria José Salvador, el passat mes de setembre. En este sentit Huguet ha declarat que “es una inversió que s’adapta a la demanda social dels ondenses perquè són molts els que utilitzen esta zona per a practicar esport, per la qual cosa no sols millora la seguretat de l’usuari sinó que a més impulsa la marca d’Onda com a ciutat saludable i sostenible” ratificant així la importància garantir la seguretat viària així com fomentar la mobilitat sostenible en la ciutat, com a alternativa de desplaçament.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.