L’Ajuntament opta als FEDER amb una estratègia elaborada entre tots els agents locals

  • L’equip de govern implica a tècnics municipals, ciutadans, associacions i col·lectius d’Onda en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat per a optar en segona convocatòria als fons europeus

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha comunicat que l’Ajuntament està acabant de perfilar l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) per a optar en segona convocatòria als fons europeus FEDER i poder dur a terme una gran actuació urbanística en la ciutat. “És un gran projecte per a Onda perquè si la nostra estratègia s’aprova podríem rebre fins a 10 milions d’euros, que invertiríem íntegrament en la vida dels onders, s’embelliria l’aspecte de la ciutat i es reactivaria l’economia”, ha destacat Huguet.

Per a accedir a aquesta convocatòria, el disseny de l’estratègia que presenta Onda arreplega les actuacions que es pretenen desenvolupar en el municipi fins a l’any 2020, alhora que contemplen la rehabilitació d’habitatges, l’impuls del turisme i el comerç, la millora del tràfic i vies de circulació, la creació d’ocupació o la integració social. L’alcalde d’Onda ha assenyalat que el document sorgeix “d’un potent pla estratègic, que ha implicat un procés de reflexió”, alhora que “s’han definit les prioritats, els reptes a abordar i els objectius a aconseguir, sempre comptant amb l’opinió dels veïns, associacions i tècnics municipals”. En aquesta línia, Huguet ha qualificat com a “imprescindible” la participació de la ciutadania i dels agents socials de la ciutat. D’ací que l’Ajuntament haja impulsat una nova campanya de participació. S’ha facilitat un qüestionari que s’ha publicat en la web municipal (http://ajuntament.onda.es/web/guest/edusi) i s’ha instal·lat una urna en la planta baixa del consistori perquè els onders sorgiren en quines accions ha de prioritzar l’Ajuntament per a concórrer als Fons FEDER i optar així als 10 milions d’euros, que seran cofinançats al 50% entre l’administració local i la Unió Europa.

De la mateixa manera, l’alcalde ha destacat que l’aportació dels tècnics municipals, així com la implicació dels ciutadans, les associacions i els col·lectius d’Onda ha sigut “fonamental” en la redacció d’aquesta Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat. En aquest sentit, Huguet ha informat que durant les últimes setmanes, membres de l’equip de govern han tractat en profunditat aquest pla en diversos consells com el de la salut o de la discapacitat, s’ha consultat l’opinió de les ONG locals i s’ha debatut l’EDUSI en la Taula de Mobilitat Urbana municipal.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.