L’Ajuntament obri un segon procés de participació ciutadana per a optar als FEDER

  • Els onders a més han triat les propostes dels segons pressupostos participatius oberts a tota la ciutadania

L’Ajuntament d’Onda torna a optar als fons europeus FEDER en la segona convocatòria que s’obrirà al desembre. De nou, l’equip de govern dóna als veïns del municipi l’oportunitat de participar en aquest ambiciós pla que està destinat a efectuar una acció urbanística que millore les condicions de vida dels onders, embellisca l’aspecte de la ciutat i reactive l’economia.

A través d’un qüestionari publicat en la Web de l’Ajuntament (http://ajuntament.onda.es/web/guest/edusi) i disponible físicament en la planta baixa de l’Ajuntament, on s’ha col·locat una urna, l’equip de govern desitja conèixer l’opinió dels veïns. D’aquesta manera, des d’avui i fins a dilluns que ve, els ciutadans poden suggerir en quines accions ha de prioritzar el consistori per a concórrer als Fons FEDER per a optar a 10 milions d’euros, que seran cofinançats al 50% entre l’administració local i la Unió Europa.

L’Estratègia de Desenrotllament Urbana Sostenible Integrada (EDUSI) que es va presentar en la primera convocatòria arreplegava les actuacions que es pretenien desenrotllar en el municipi fins a l’any 2020, a fi de millorar la qualitat de vida en la ciutat, alhora que contemplaven la rehabilitació d’habitatges, l’impuls del turisme i el comerç, la millora del tràfic i vies de circulació, creació d’ocupació o integració social. En aquesta segona convocatòria s’estan acabant de perfilar els punts a millorar per a aconseguir aquesta línia de finançament i es torna a oferir la possibilitat als veïns perquè realitzen els seus suggeriments i intervinguen en aquest procés de participació ciutadana per a enriquir aquesta estratègia.

Els veïns en els Pressupostos Participatius

Per segon any consecutiu, els veïns d’Onda han pogut triar aquelles propostes que consideren més importants per a ser incloses en els Pressupostos Participatius de 2017. El sistema de votació d’aquesta tercera fase ha estat oberta fins a aquest diumenge, permetent que totes aquelles persones majors de 16 anys empadronades a Onda pogueren triar les accions i obres a realitzar amb els recursos del pressupost del pròxim any. En total, prop de 1.000 veïns han participat en aquest procés consultiu que l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, va presentar conjuntament amb els grups polítics Onda Sí Se Puede, EU i Compromís.

Com a novetat enguany, es poden podran realitzar totes aquelles propostes que es puguen dur a terme amb la quantitat pressupostada per a inversions dels pressupostos participatius, és a dir, fins a aconseguir els 350.000 euros, ordenades pel nombre de vots obtinguts. Realitzar un carril cicloturístic d’Onda a l’embassament del Sitjar, dur a terme la primera fase de rehabilitació de La Campaneta, invertir en el ‘Corredor Riu Sonella’ i iniciar el projecte del Casal de la Fira, són els quatre projectes triats pels onders.

Estem molt satisfets de la participació que hi ha hagut davant d’aquest sistema participatiu”, ha expressat l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, qui ha incidit en la importància “d’un procés que busca conèixer l’opinió directa de la ciutadania per a enriquir en funcionament de l’Ajuntament”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.