L’Ajuntament involucra a la ciutadania en l’elaboració del projecte de la ‘Ruta del riu Sonella’

  • Veïns del municipi, en representació de distintes associacions, participen en una sessió oberta per a proposar idees i suggeriment.

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat aquesta setmana una nova etapa del procés de participació ciutadana per a elaborar el projecte de la ‘Ruta del riu Sonella’, que va ser una de les propostes triades pels onders en els Pressupostos Participatius.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, junt amb altres regidors de l’equip de govern, va assistir a una primera trobada a la qual van acudir veïns del municipi en representació de distintes associacions, com són Club Desplome, Grup Au, Associació de veïns del Tossalet, Gimnasia Funcional o Club Ciclista Sepelaco. A l’inici de la sessió es va exposar una breu introducció de la idea d’aquest Corredor Verd que unirà Artesa amb el Tossalet. Posteriorment es va realitzar un taller tècnic participatiu de grups nominals, els quals van analitzar els possibles usos que poguera albergar el corredor, així com la seva priorització. “L’objectiu d’obrir aquesta iniciativa a les aportacions ciutadanes és conèixer el seu punt de vista i que entre tots i totes elaborem aquest projecte que permeta gaudir de la zona”, ha explicat Huguet, qui també ha assenyalat que “es pretén unir les expectatives de la població per al seu ús i diversió, amb les exigències mediambientals i ús sostenible que ha de donar-se en el nostre entorn”.

L’empresa que ha redactat l’avantprojecte, Axioma Consultoria&Ingienería, ha sigut l’encarregada de dirigir aquesta sessió que ha sigut qualificada com “molt fluida i enriquidora”. Parcs adaptats, escenaris per a la realització de concerts, la creació d’un jardí botànic autòcton o observatoris d’aus, són algunes de les propostes que han traslladat els veïns i que es tindran en compte a l’hora de redactar el projecte d’aquest corredor que naix de la necessitat de crear a Onda un espai verd comprés entre el riu i la trama urbana del municipi. Les noves idees se sumen a una sèrie d’objectius que arreplega ja l’avantprojecte, com la recuperació de l’espai públic per a afavorir una mobilitat més neta, mitjançant la creació de sengles de vianants i ciclistes entre diversos nuclis urbans i potenciar així la seva qualitat paisatgística, o la posada en marxa d’actuacions compatibles amb el llit i amb les condicions naturals que l’entorn exigeix, per a crear una marca pròpia d’Onda lligada als seus valors patrimonials i naturals. 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.