L’Ajuntament d’Onda redueix el deute en més d’1 milió d’euros en un any

  • L’equip de govern de Huguet ha reduït l’endeutament financer de la ciutat. En el 2015 arribava quasi els 5 milions d’euros, mentre que al tancament de l’exercici 2016 serà de menys de 4 milions d’euros.

171116-silvia-cerda-concejala-hacienda-ayuntamiento-onda

L’Ajuntament d’Onda ha anat reduït el seu deute des que l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, va arribar a l’alcaldia. Tal com indiquen les xifres econòmiques que llança la tresoreria municipal, el deute del consistori en finalitzar l’exercici 2015 era de 4.984.064,73 euros, mentre que en acabar 2016 serà de 3.850.578,49 euros. La regidora d’Hisenda, Sílvia Cerdà, ha afirmat que “fruit de l’important esforç de gestió que hem fet, hem aconseguit en un any rebaixar en 1.133.786,24 euros el deute existent amb les diferents entitats bancàries”. Concretament, la regidora ha assegurat que aquestes xifres s’han aconseguit per l’amortització anual dels diferents préstecs que l’Ajuntament té i per no sol·licitar un préstec en l’exercici 2016, com es venia fent en anys anteriors. “L’Ajuntament d’Onda pot sol·licitar cada any un préstec per la mateixa quantitat que va amortitzar l’any anterior, per exemple, per a finançar inversions”, ha explicat Cerdà, qui ha assegurat que l’equip de govern “només té la intenció de sol·licitar-ho si és absolutament necessari, és a dir, si el consistori no tinguera capacitat monetària”. En aquesta línia, ha informat que enguany, inversions que anaven a finançar-se amb préstecs, s’han pogut finançar amb capital propi”, per la qual cosa, “s’ha evitat augmentar el deute”.

Al mateix temps, Cerdà ha comunicat que les dades trimestrals indiquen que l’Ajuntament compleix amb l’objectiu d’estabilitat financera i amb la regla de gasto, “dades que en el tercer trimestre de 2015 no es complien. Açò demostra que l’equip de govern està gestionant de forma responsable els recursos del que es disposava a cada moment i apostant per realitzar inversions sense haver de recórrer a més préstecs”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.