L’Ajuntament d’Onda presenta un nou Portal de Transparència

  • A més de complir amb el que estableix la Llei, l’equip de govern situa la transparència real en l’eix de la seva actuació, aprofitant les noves tecnologies de la informació i comunicació

L’Ajuntament d’Onda ha estrenat aquest matí un nou Portal de Transparència que integra informació de l’activitat del consistori en els àmbits que són de major interès per a la ciutadania i l’ofereix de manera accessible i directa. Per a la seva configuració, s’ha treballat sota tres premisses fonamentals: la transparència, la facilitat en l’accés a la informació i la funcionalitat.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha destacat que, “a més de complir amb els requisits que estableix la Llei de Transparència, l’Ajuntament, com a administració més pròxima a la ciutadania, ha de ser un verdader Govern Obert als veïns i veïnes, situant la transparència real en l’eix de la seva actuació, aprofitant les noves tecnologies de la informació i comunicació”.

En la web municipal, els ciutadans trobaran un accés directe al nou Portal que s’ha creat per a “millorar la comunicació entre la ciutadania i l’administració local i donar resposta a les expectatives i necessitats dels veïns i veïnes”. Directament, es pot accedir a ell a través de l’enllaç https://onda.transparencialocal.gob.es, el qual podran consultar informació descriptiva de l’organització, la seva estructura, o la normativa destacada i les funcions de l’Ajuntament. Així mateix, s’informa sobre actes de gestió administrativa, amb repercussió econòmica o pressupostària, així com es facilita informació jurídica rellevant i textos normatius aplicables pels Ministeris i organismes dependents.

L’alcalde ha assenyalat que amb aquest Portal de Transparència Municipal la corporació municipal “vol posar-se al dia en els requeriments que marca la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern”, alhora que es compleix amb l’acord plenari d’adherir-se al portal del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, en el qual estan tots els ajuntaments, mancomunitats i diputacions que així ho acorden. De la mateixa manera, amb la creació d’aquest portal, l’alcalde “renova el seu compromís en l’obertura de la institució perquè es conega més i millor la gestió diària”. L’objectiu de l’actual equip de govern és que “entre tots i totes fem un millor govern en la nostra ciutat. Sens dubte aquest Portal és un punt de trobada i de difusió que mostra una nova forma d’entendre el dret de la ciutadania a accedir a la informació pública”.

L’alcalde ha conclòs explicant que “durant els últims mesos els tècnics d’aquest Ajuntament han estat treballant durament en aquest Portal de Transparència, mentre que altres consistoris han contractat aquest servei a empreses privades”. Per això, ha posat en valor “el bon treball que ha realitzat el personal municipal”. 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.