L’Ajuntament d’Onda modernitza la seva imatge institucional amb l’actualització de l’emblema

  • El Ple aprova el nou manual d’identitat visual que sorgeix de les necessitats reals de la institució i aconsegueix nous continguts corporatius

L’Ajuntament d’Onda ha presentat la nova imatge corporativa que suposa una modernització i unificació de la imatge institucional. Aprovat en el passat Ple per tots els grups polítics que conformen l’Ajuntament, excepte el PP, que es va abstenir, el nou emblema està inclòs en un manual que pretén ser una ferramenta útil, memorable i comprensible, que ajude a definir i consolidar la posada al dia en 2016 de la identitat visual per a l’Ajuntament d’Onda.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha destacat que la modernització de l’emblema corporatiu “sorgeix de la necessitat d’una actualització conceptual i gràfica pròxima a les necessitats reals de la institució i aconsegueix nous continguts corporatius”. En el nou manual es descriuen les millores estètiques i conceptuals del disseny de l’emblema, també es presenta una nova marca personalitzada per cada regidoria que no estava prevista en les anteriors revisions de la imatge corporativa, així com solucions a les qüestions de convivència amb altres marques de la institució, i finalment aplicacions en diferents suports habituals de papereria, publicitat o impresos corporatius.

El nou emblema representa l’escut d’Ona d’una manera estètica i equilibrada, no sent cap substitutiu d’aquest, i el nou logotip és el nom de la institució representat gràficament d’una manera “concreta i estable”. La tipografia triada ha sigut la Ubuntu, el nom de la qual prové de l’ètica homònima, en la qual es parla de l’existència d’un mateix com a cooperació amb altres. “Ha sigut triada per la seva claredat, estètica actual i per formar part de les famílies tipogràfiques de codi obert”, ha matisat l’alcalde d’Onda.

El propòsit d’aquesta actualització respecte al manual corporatiu aprovat en 2008 és generar confiança en una identitat viva, dinàmica i actual com és la de l’Ajuntament d’Onda i, per extensió, els membres que representa, la seva organització interna, els serveis que presta per a una fluida comunicació administrativa i humana cap a la ciutadania. Així mateix, l’alcalde ha explicat que amb la posada al dia de l’emblema s’han solucionat diferents necessitats. “En l’actual revisió que s’ha portat, s’ha millorat aspectes de visibilitat, en utilitzar una versió del negatiu de l’anterior emblema, aconseguint una major superfície de color. També s’ha recuperat la informació de les torres de l’escut d’Onda, que representen una part fonamental de la història i el turisme del nostre municipi. I finalment, s’han actualitzat els colors apostant per la reproducció pròpia dels dispositius digitals que ens permeten substituir les tintes per un degradat menys pla i més actual”, ha concretat Huguet.

La incorporació del nou emblema no suposarà un canvi brusc que afecte la totalitat d’elements en els quals apareix la imatge del consistori, sinó que s’introduirà de manera gradual i s’aplicarà a tots els departaments i òrgans dependents de l’Ajuntament.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.