L’Ajuntament d’Onda impulsa l’alfabetització informàtica entre els veïns més vulnerables

  • L’equip de govern ofereix tallers de distints nivells dirigits a persones majors, aturades i discapacitades. La matrícula està oberta fins que queden places disponibles i es pot formalitzar en el SAT

L’Ajuntament d’Onda, a través de la Biblioteca i del Centre de Dia, està impulsant un programa d’alfabetització digital per a afavorir l’autonomia, la inserció laboral i cobrir les necessitats formatives dels veïns de la localitat.

L’equip socialista que lidera l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, compleix amb una de les seves propostes del programa de govern amb una acció més dins de la política de formació que impulsa l’Ajuntament. D’aquesta manera, el consistori ofereix distints cursos d’informàtica de diferents nivells i dirigits a distints col·lectius de la ciutat, en especial als més vulnerables. L’Ajuntament ofereix una oferta formativa mitjançant tallers perquè ho cursen les persones majors, desempleades i discapacitades, amb l’objectiu que milloren la seva autonomia, la qualitat de vida i tinguen més facilitats de trobar treball.

Els interessats a participar en aquest projecte municipal que pretén afavorir l’accés de la població més desfavorida a l’ús de les noves tecnologies, com a instrument per a la inserció social i laboral, poden realitzar la matrícula fins que queden places disponibles en el Servei d’Atenció i Tramitació Municipal (SAT). Tant en la Biblioteca com en el Centre de Dia es podrà consultar quines places estan vacants, així com qualsevol tipus d’informació sobre els tallers que s’ofereixen.

Concretament, l’Ajuntament proposa cursos d’informàtica dirigits al col·lectiu de la tercera edat que superen l’edat de jubilació. S’impartiran tallers d’iniciació a la informàtica perquè els usuaris aprenguen coneixements bàsics de l’ús de l’ordinador. També s’ofereixen cursos de nivell mitjà, perquè continuen amb l’aprenentatge de l’ús de l’ordinador i s’inicien en el món d’Internet. I, finalment, s’ha programat un curs de Nivell Avançat amb el qual es pretén que els alumnes siguen capaços d’escriure textos, utilitzar el correu electrònic o realitzar cerques en Internet, entre altres possibilitats.

L’equip de govern no s’oblida de les persones amb discapacitat psíquica i per a ells proposa un curs d’informàtica, que s’impartirà els dilluns de 17.30 a 19.00 hores. Aquest taller aconseguirà afavorir l’autonomia i l’autoestima d’aquests alumnes, alhora que els ensenyarà nous coneixements d’informàtica i s’incentivarà la relació interpersonal.

Finalment, l’Ajuntament posen a disposició dels ondenses majors de 18 anys, dos cursos. Un d’ells relacionat amb les administracions i dirigit a aquells que tenen especial interès a buscar treball. En aquest, aprendran les tasques bàsiques per a renovar el DARDE, obtenir certificats, sol·licitar prestacions o donar-se d’alta en pàgines d’ofertes de treball. I l’últim curs, un taller d’introducció a Internet per a comunicar-se per la xarxa, dirigit a aquells sense coneixements d’informàtica.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.