L’Ajuntament d’Onda aconseguix més de 14.000 euros per a combatre el mosquit tigre

L’Ajuntament d’Onda ha aconseguit dos subvencions després d’elaborar un programa d’actuacions, tant preventives com correctores, i després d’haver presentat la documentació acreditativa de les accions que ha realitzat en la lluita contra la proliferació del mosquit tigre en el conjunt del terme municipal.

El treball realitzat des de la regidoria de Territori que gestiona el tinent d’alcalde Ángel Badenas per a evitar la creació i proliferació de plagues d’aquests insectes ha obtingut la seva recompensa en forma d’ajuda econòmica. Es tracta d’un total de 7.097,04 euros de la convocatòria de subvencions de la FVMP i de 7.260 euros de la Diputació de Castelló. “Aquestes ajudes s’emmarquen dins de 2016 i, per tant, serviran per a costejar algunes de les accions que el consistori ha realitzat els últims mesos en aquest sentit”, ha destacat Badenas.

Badenas ha recordat que “des de l’Ajuntament s’ha fet tot el possible per a controlar la presència del mosquit tigre”. El passat estiu, l’equip de govern va impulsar la campanya informativa ‘Al mosquit tigre, ni aigua’ per a evitar la seva aparició i es van realitzar una sèrie de batudes en el terme municipal amb tractaments aplicats en espais públics, així com en diferents focus de proliferació de mosquit com són estanys d’aigua, embornals, basses de reg o zones d’estancament d’aigua. Així mateix, ha volgut agrair públicament “la col·laboració de la ciutadania que va seguir els consells de la campanya municipal de prevenció i conscienciació, i va complir els consells inclosos en l’ordenança municipal que es va aprovar en el mes de maig”. En aquest sentit, Badenas ha recordat que l’ordenança, a més d’aportar la informació, solucions i consells necessaris als ciutadans per a evitar la presència i expansió dels mosquits en el municipi, ha dotat a l’Ajuntament de les ferramentes necessàries per a fer complir les mesures oportunes en aquells espais que puguen contindre aigües estancades”.

Finalment, s’ha mostrat “satisfet” de com ha funcionat tant la prevenció com l’actuació directa, així com per rebre aquestes subvencions que ajudaren a sufragar algunes despeses”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.