L’Ajuntament considera un ‘èxit’ de participació i seguretat la Fira d’Onda 2016

La regidora de Policia de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha valorat “molt positivament” la Fira d’Onda, que diumenge passat va concloure després de 10 intensos dies en els quals “no es van produir incidents greus o accidents”. Els actes festius, tots ells reforçats per més de 480 serveis policials, “van discórrer sense incidències ressenyables”. Un fet que segons Aguilella “constata l’èxit d’alguna de les campanyes de conscienciació que va posar en marxa l’Ajuntament com per exemple ‘No és no’, que tenia com a objectiu aconseguir unes festes sense agressions sexuals.031116-rp-valoracion-seguridad-fira-ayuntamiento-onda-1

Tal com ha destacat la regidora, “l’alta participació ciutadana ha sigut la tònica general de tots els actes programats”. Milers de veïns i visitants han gaudit de forma multitudinària d’aquesta Fira, “que s’ha desenvolupat sota un important desplegament de seguretat”. Així mateix, ha assenyalat que “l’èxit d’aquestes festes ha sigut també gràcies a la bona coordinació entre la Policia Local i l’Autonòmica, comptant amb suports de la Guàrdia Civil, així com a la col·laboració de Protecció Civil, tant d’Onda com d’altres poblacions, el personal sanitari, els col·laboradors taurins i els Voluntaris del programa municipal”.

Per la seva banda, l’Intendent Principal Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo ha ressaltat “l’elevat grau de col·laboració ciutadana que s’ha obtingut com a resposta a la majoria de requeriments, així com la comprensió dels veïns que, d’alguna manera, s’han vist embolicats en algun acte festiu de caràcter participatiu i que han sabut assumir d’una forma correcta. Sense oblidar tots aquells festers que, una vegada avisats de les queixes que els seus casals estaven ocasionant, han cessat de manera immediata per a no continuar amb la molèstia. Uns fets que, units a la gran participació que s’ha registrat en tots i cada un dels esdeveniments, i de les quasi 50 actuacions que s’han desenvolupat en els carrers del nostre municipi, han demostrat que els onders saben participar de la festa, tant dins com fora d’ella, afirmant doncs que aquest és el camí que s’ha de seguir en el futur perquè les festes continuen sent participatives, lúcides i, sobretot, segures”.

Finalment, Izquierdo ha destacat que quant a les queixes per molèsties de casals s’han rebut un total de 116, lluny de les 212 de l’any 2011. “Dels 394 casals que hi ha registrats a Onda, només 9 han rebut advertència de tancament, la qual cosa, en una valoració percentual, ens fa veure que la pràctica totalitat dels veïns d’Onda han participat d’aquestes festes d’una manera cívica, sent respectuosos amb la resta de conciutadans”, ha conclòs l’Intendent Principal Cap de la Policia Local.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.