L’Ajuntament aposta per renovar l’Oficina d’Intermediació Hipotecària per a lluitar contra els desnonaments

  • L’equip de govern i el Col·legi d’Advocats de Castelló tornen a firmar el conveni pel qual presten serveis d’assessorament jurídic gratuït a les famílies onderes que es veuen immerses en una situació de desdonament

L’Ajuntament d’Onda manté els seus recursos per a la defensa del dret a l’habitatge dels veïns onders al renovar el conveni amb el Col·legi d’Advocats de Castelló pel qual presten serveis  d’assessorament jurídic gratuït als veïns que no puguen fer front als préstecs hipotecaris enfront de les entitats creditores d’estos préstecs, així com la mediació entre els deutors d’estos préstecs i les seves respectives entitats. Aquest servei es presta en l’Oficina d’Intermediació Hipotecària ubicada en la Casa de la Cultura, tots els dimarts en horari de 09.30 a 13.30 hores.

L’elevat nombre de famílies ateses constata la necessitat d’aquest servei que es presta des de l’àrea de Serveis Socials que gestiona Mari Carmen Aguilella i que formava part d’un dels compromisos de l’alcalde Ximo Huguet i un dels acords d’investidura que va realitzar amb Onda Sí Se Puede, Compromís i Esquerra Unida. De les dades de 2016 es desprèn que s’ha assessorat a més de 50 famílies.  29 expedients s’han tancat i la resta seguixen un procediment legal. Des de la SEVA posada en marxa en 2015, s’han atès a 78 usuaris, la majoria d’ells requerien informació sobre temes hipotecaris relacionats amb assessorament jurídic, informació sobre dacions en pagament, negociacions de lloguers socials o sol·licituds de refinançament del deute.

L’Oficina d’Intermediació Hipotecària aporta confiança i seguretat a totes aquelles famílies onderes que es veuen immerses en una situació de desdonament, evitant amb la seva gestió aquest extrem. “Davant de la necessitat d’aquest servei, l’equip de govern aposta per la seva  renovació perquè cap persona que ho necessite es quede sense ajuda de l’Ajuntament”, ha assegurat la tinent d’alcalde de Política Social, qui ha assenyalat que “partint d’aquesta oficina, en l’Ajuntament hi ha tota una estructura molt ben definida per a ajudar a les persones en situació de vulnerabilitat, als que bé es presta l’assessorament jurídic, o bé se’ls deriva a Serveis  Socials per a donar a cada cas la solució que precise”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.