L’Ajuntament acosta la informàtica a les persones majors, aturades i discapacitades

  • L’equip de govern ofereix tallers de distints nivells dirigits a diferents col·lectius. La prescripció es podrà formalitzar del 3 al 9 de novembre i la matrícula del 14 al 18 de novembre

L’Ajuntament d’Onda, a través de la Biblioteca i del Centre de Dia, ha organitzat uns cursos d’informàtica de diferents nivells i dirigits a distints col·lectius de la ciutat, en especial als més vulnerables. Els socialistes complixen així amb el seu programa de govern i oferix tallers perquè ho cursen les persones majors, aturades i discapacitades, amb l’objectiu que milloren la seva autonomia, la qualitat de vida i tinguen més facilitats de trobar treball, a través del coneixement i l’acostament a la societat de la informació i comunicació.

Dirigit al col·lectiu de la tercera edat, que superen l’edat de jubilació, l’Ajuntament ofereix concretament el Taller d’iniciació a la informàtica. S’han establit dos torns, en horari de matí, els dimarts de 11.30 a 13.00 hores i els divendres de 09.30 a 11.00 hores, i de vesprada els dilluns i dimecres de 15.15 a 16.45 hores. En cada un d’ells podrà participar un màxim de 10 alumnes. Les classes s’iniciaran el 21 i el 22 de novembre segons l’horari triat i durant 60 hores aprendran els coneixements bàsics de l’ús de l’ordinador. Així mateix, l’Ajuntament oferix un altre Taller d’informàtica de nivell mitjà, també dirigit a persones majors, perquè continuen amb l’aprenentatge de l’ús de l’ordinador i s’inicien en el món d’Internet. També podran cursar-ho en horari de matí o vesprada. A més, el consistori també oferix el Nivell Avançat, en horari de matí, per a aquells que hagen cursat fins al nivell mitjà dels cursos oferits en el CIM o des de la biblioteca. Amb aquest taller, es pretén que els alumnes siguen capaços d’escriure textos, utilitzar el correu electrònic o realitzar cerques en Internet, entre altres possibilitats.

L’equip de govern no s’oblida de les persones amb discapacitat psíquica i per a ells proposa un curs d’informàtica, que s’impartirà els dilluns de 17.30 a 19.00 hores. Aquest taller aconseguirà afavorir l’autonomia i l’autoestima d’aquests alumnes, alhora que els ensenyarà nous coneixements d’informàtica i s’incentivarà la relació interpersonal.

Finalment, l’Ajuntament posen a disposició dels onders majors de 18 anys, dos cursos. Un d’ells relacionat amb les administracions i dirigit a aquells jóvens que tenen especial interès a buscar feina. En aquest, aprendran les tasques bàsiques per a renovar el DARDE, obtindre certificats, sol·licitar prestacions o donar-se d’alta en pàgines d’ofertes de treball. I l’últim curs, un taller d’introducció a Internet per a comunicar-se per la xarxa, dirigit als jóvens sense coneixements d’informàtica.

Els interessats en aquests cursos poden realitzar la prescripció del 3 al 9 de novembre en la Biblioteca d’adults, en horari de 09.30 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores. Així mateix, les persones majors que desitgen cursar els tallers dirigits al col·lectiu de la tercera edat també podran realitzar la prescripció en el Centre de Dia. El període de matrícula serà del 14 al 18 de novembre en el Servici d’Atenció i Tramitació Municipal (SAT) o per Internet, en l’apartat d’autoliquidacions online a través done-li enllaç : https://autoliquidaciones.onda.es/AutoliquidacionesWeb/.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.