L’Ajuntament aconseguix 3,4 milions d’euros del Consell per a rehabilitar el Centre Històric d’Onda

  • El Consell declara una nova Àrea de Rehabilitació en el nucli antic d’Onda que permetrà la rehabilitació de 104 habitatges

  • Les actuacions que es contemplen són la rehabilitació d’edificis i habitatges així com millores en la qualitat i sostenibilitat del medi urbà

La consellera d’Habitatges, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, s’ha reunit amb l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, per a abordar el conveni firmat entre la Generalitat, el Ministeri i l’Ajuntament que declara un nou ARRU en la localitat. L’ARRU permetrà la rehabilitació de 104 habitatges i obres de recuperació d’elements estructurals de l’edifici, accessibilitat, adequació d’elements comuns i habitabilitat dels habitatges, així com l’edificació de 5 habitatges, amb qualificació energètica mínima, en substitució d’uns altres prèviament demolits en el Centre Històric Protegit d’Onda, a causa del deteriorament en el qual es troben els mateixos.

La declaració d’Àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbanes (ARRU), permetrà una inversió en Onda en dos exercicis, de prop de 3.411.932 milions d’euros, d’esta quantitat el Ministeri de Foment col·laborarà amb 957.366 euros, la Generalitat amb 188.676 euros, l’ajuntament amb 1.52.472 euros, mentre que els particulars aportaran 740.418 euros.

Durant la reunió, a la que també ha assistit la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, i la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Onda, Marta Piquer, s’han tractat les actuacions que es contempla en les ARRUS com la rehabilitació d’edificis i habitatges tant de conservació, accessibilitat i rehabilitació energètica com a obres de manteniments en elements comuns i equipament, així com millores en la qualitat i sostenibilitat del medi urbà.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha mostrat la seua satisfacció per aconseguir esta ajuda, ja que considera que “la rehabilitació és una ferramenta clau per a abordar desigualtats socials i millorar la qualitat de vida dels onders”. Així mateix, ha assegurat que “l’esforç que realitzaran les administracions suposarà per a la ciutat una forta inversió en la reurbanització de la part baixa del centre, a més d’impulsar una nova línia d’ajudes entre els veïns, els quals podran optar a ajudes de fins a 11.000 euros per a la rehabilitació del seu habitatge i fins a 30.000, en el cas de demolició i construcció d’un habitatge nou”. A més, ha afirmat que “el consistori invertirà en l’espai urbà prop d’un milió d’euros”.

Salvador respon al seu compromís amb l’alcalde

La consellera Salvador respon així al compromís adquirit el passat mes de setembre en la seua vista a Onda quan va anunciar a l’alcalde que la Conselleria impulsaria i treballar, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Onda, l’Àrea de Rehabilitació i Regeneració Urbana (ARRU) en el centre històric del municipi, un dels més grans de la província de Castelló i que este Govern valencià “no podia deixar de dur a terme una intervenció d’estes característiques”.

Així, les reunions tècniques van començar ràpidament per a treballar en el disseny d’este ARRU que implicarà la rehabilitació d’habitatges i la regeneració urbana d’espais públics.

La rehabilitació com a prioritat

Per a l’actual Govern valencià la rehabilitació és una prioritat perquè ha de convertir-se en el vector del nou model econòmic de la Comunitat, ja que, es creguen tres llocs de treball per cada lloc que genera l’obra nova. Per això, Salvador ha defès que la “nova política d’habitatge rescata persones, edificis i també oficis, perquè la rehabilitació mobilitza a tot un sector integrat per constructors, pintors, llanterners, electricistes… professions que van patir durament els estralls del boom immobiliari”.

També ha recordat que la política d’habitatge de la conselleria s’orienta principalment a la rehabilitació: “no ens plantegem la construcció de nous habitatges, sinó actuar sobre els ja construïts, especialment aquells que no estan en condicions òptimes, d’esta manera s’ajuda a què la gent torne a viure en els nuclis històrics dels municipis”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.