La UJI i l’Ajuntament d’Onda creen l’Aula Universitària UJI-Vila d’Onda per a l’exercici d’activitats formatives, divulgatives i culturals

  • El rector i l’alcalde firmen un conveni marc a fi d’incrementar la col·laboració entre ambdues institucions

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, i l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, han signat un conveni de col·laboració per a la creació de l’Aula Universitària UJI-Vila d’Onda, que promourà la realització conjunta d’activitats formatives, divulgatives i culturals en el municipi d’Onda. A més de la creació de l’aula, el conveni marc preveu la col·laboració en altres activitats de mutu interès de caràcter social, econòmic, educatiu i cultural.

El rector de la UJI ha destacat la satisfacció per la firma d’un conveni “que obri moltes possibilitats”. “Creiem que la universitat ha de tenir un vincle amb tot el territori i Onda és una ciutat molt significada i important per al territori castellonenc, ha assenyalat Climent. Per la seva banda, l’alcalde d’Onda, ha destacat que el conveni “avança en moltes qüestions de col·laboració amb la universitat ressaltant entre elles la creació de l’Aula Universitària que es preveu posar en marxa el 2017. “Per a nosaltres reprendre i reforçar aquestes relacions en la Universitat és molt important”, ha afirmat.

El conveni marc firmat preveu, a més de la creació de l’Aula Universitària UJI-Vila d’Onda, l’assessorament per part de la UJI en la creació i gestió de projectes de desenvolupament econòmic i d’emprenedoria, en l’elaboració del Pla Estratègic de Turisme d’Onda i en la modernització de l’Administració Local a través de l’administració electrònica, així com en la realització d’informes, estudis i plans estratègics.

El conveni contempla a més la col·laboració de l’Ajuntament i la Universitat en el desenvolupament de programes d’ocupació i formació per a l’ocupació, en programes de desenvolupament local i en programes de cooperació interregional i comarcal. Així mateix preveu accions de formació i investigació i el desenvolupament de treballs de final de grau i màster i de tesis doctorals sobre aspectes o temàtiques del municipi d’Onda.

La Secció IES Serra d’Espadà es converteix en Institut

Així mateix, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha informat que després de mesos de gestions per part de l’equip de govern, el centre escolar i Conselleria, “entre tots hem aconseguit que Onda tinga un altre institut en la localitat, que estarà dotat d’Educació Secundària, Batxillerat i algun cicle de Formació Professional”.

Així ho ha anunciat després d’una reunió que ha mantingut aquest matí junt amb la regidora d’Educació, Encarna Ribes, i la directora del centre. La Secció IES Serra d’Espadà passa a ser un institut independent i la setmana que ve es convocarà un consell escolar municipal extraordinari per a escollir seu nou nom. “Amb aquesta ampliació, Onda aconsegueix augmentar l’oferta educativa en branques de batxiller i cicles formatius, evitant que els estudiants hagen de desplaçar-se a altres localitats veïnes per a cursar-les. Així mateix, es desmassificarà l’IES Serra d’Espadà, que és un macrocentre amb més de 1.100 alumnes, amb la qual cosa es garanteix una oferta educativa de qualitat per als anys venidors, amb ràtios en les aules molt més reduïdes que en l’actualitat”.

Finalment, l’alcalde ha assegurat que “continuarem instant a la Conselleria perquè la infraestructura de la secció de l’IES s’adeqüe correctament per a acollir l’augment d’unitats educatives necessàries i es modifique, solucionant amb això totes les carències estructurals que ha tingut des de la seva construcció”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.