El Pacte per l’ocupació disposarà en 2017 d’un pressupost de quasi 160.000 euros

  • Els 20 municipis que integren el consorci avalen els comptes per al pròxim exercici.

El president del Pacte Territorial per l’Ocupació, Ximo Huguet, ha anunciat aquest matí que s’ha aprovat el pressupost per a l’exercici 2017 que aposta per projectes que “impulsen la creació d’ocupació, fomenten la cultura emprenedora, i potencien i incrementen la competitivitat de les empreses existents i la promoció econòmica de les ciutats que participen en el consorci”.

Amb un pressupost de quasi 160.000 euros, des del Pacte Territorial d’Ocupació pretenem aconseguir aquests objectius estratègics”, ha confirmat el president i alcalde d’Onda, Ximo Huguet. Per a materialitzar-los, ha informat que “es reforçaran els programes que es vénen ja realitzant i es crearen uns nous”. Encara que estan supeditats al que dictamine el SERVEF quant a les ajudes sol·licitades, s’espera que en 2017 es realitze un estudi de la superfície forestal amb la qual es promourà i donarà suport a la constitució d’associacions de propietaris forestals i s’intentarà prevenir els futurs incendis en els municipis que componen el consorci. Així mateix s’aposta per dur a terme un programa de ‘Potenciació de l’autoocupació i suport a les PIMES’ a través de l’assessorament a emprenedors i la tutorització en la transmissió d’empreses.

Finalment, Huguet ha volgut ressaltar l’esforç de tots els ajuntaments que renoven el seu compromís amb el Pacte i ha destacat la importància de treballar conjuntament per a impulsar polítiques actives d’ocupació a través de projectes que sorgeixen després d’un diagnòstic previ del territori i se sustenten en una estratègia prèviament consensuada amb els actors clau de l’àmbit territorial. “El consorci va sorgir com una ferramenta de desenvolupament i un instrument de vertebració territorial, nascut des del municipalisme i l’acord de diferents ajuntaments, amb la voluntat d’acabar amb les altes taxes d’atur en la zona del triangle ceràmic. Aquesta unió de municipis, de diferents signes polítics, continuarà permetent impulsar mesures que servisquen per a ajudar els veïns de la nostra comarca”, ha conclòs el president.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.