El nou Institut d’Onda es nomenarà el Torrelló

  • L’Ajuntament ha convocat un Consell Escolar extraordinari amb la finalitat de ratificar el nom del nou IES

L’Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea d’Educació que dirigix l’edil Encarna Ribes, ha convocat al Consell Escolar Municipal en una sessió extraordinària, amb la finalitat de ratificar el nom que s’assignarà al nou Institut que tindrà la ciutat. Després d’una sessió del Consell Escolar de l’IES Serra d’Espadà, s’ha presentat una proposta amb el nom, “El Torrelló”, que ha sigut posteriorment ratificada pels components que conformen el Consell Escolar Municipal, encapçalaments per l’edil. Després de dos abstencions i nou vots a favor, finalment ha quedat assignat el nom al nou institut amb què comptarà la ciutat d’Onda.

Tal com s’ha vingut anunciant per part de l’Ajuntament, la Secció de l’IES Serra d’Espadà passarà a ser un institut independent. En este sentit s’està treballant des de l’administració local, de forma conjunta amb l’administració autonòmica, amb la finalitat de definir les bases perquè el nou IES siga una realitat. No obstant i encara que en les dos últimes setmanes s’han convocat dos sessions del Consell Escolar Municipal centrades en temes relacionats amb el nou institut, des del consistori han reconegut que es tracta d’una gestió complexa, que es pot dilatar en el temps prolongant la gestió de creació del nou centre docent.

Així, doncs, aprovada la ratificació del nom triat, des de l’Ajuntament serà remesa a Direcció Territorial, on Conselleria podrà continuar amb la tramitació del nou institut. “Es un pas més que feia falta per a continuar en la creació d’un institut nou” ha declarat l’Alcalde d’Onda, Ximo Huguet, qui ha avançat que el pròxim pas, per part de l’Ajuntament i Conselleria serà de caràcter estructural. “En la secció hi ha unes deficiències de caràcter estructural, és a dir, hi ha carències en el que concernix a infraestructures des que va nàixer el centre, per la qual cosa des de l’Ajuntament demanarem a Conselleria que el nou projecte contemple també la reestructuració global del centre. Este serà el pròxim pas, que sabem que no és fàcil, atès que suposa una inversió econòmica, però és important ja que sabem que actualment hi ha carències que volem que s’incloguen en el nou projecte d’ampliació” ha subratllat el primer edil.

Huguet també ha recordat que l’ampliació de l’IES afavorix que la ciutat d’Onda veja incrementada la seua oferta educativa en branques de batxiller i cicles formatius, evitant que els estudiants hagen de desplaçar-se a altres localitats veïnes per a cursar-los. “Amb esta actuació, es desmassificarà l’IES Serra d’Espadà, un centre amb més de 1.100 alumnes, amb la qual cosa es garantix una oferta educativa de qualitat per als anys venidors, amb ràtios en les aules molt més reduïdes que en l’actualitat” ha conclòs.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.