247 famílies onderes es beneficien de les ajudes per a pal·liar la pobresa energètica

  • L’Ajuntament està pendent que s’aproven altres 105 sol·licituds

La tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha anunciat que la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha concedit ajudes per import de 144.204,56 euros per a pal·liar la pobresa energètica a Onda.

En total, 247 famílies onderes s’han beneficiat d’aquestes ajudes de l’Administració Autonòmica que cobrixen les necessitats bàsiques d’energia com són, l’aigua, la llum i el gas. De la mateixa manera, Aguilella ha informat que la Conselleria té pendents d’aprovar altres 105 sol·licituds de subvencions que podrien evitar la pobresa energètica en llars en risc d’exclusió social.

Dins d’aquest Pla del Consell de Ximo Puig, l’Ajuntament d’Onda ha sol·licitat a la Conselleria subvencions per valor de més de 273.000 euros. Durant els últims mesos, l’àrea de Serveis Socials treballa junt amb les distintes organitzacions locals, com Càritas i Creu Roja, que estan en contacte amb els veïns del municipi més desprotegits, per a agilitzar tots els tràmits i que les famílies onderes afectades puguen aprofitar aquesta subvenció, sent finalment 364 les sol·licituds que s’han tramitat.

Concretament, les ajudes van dirigides a famílies que tenen deutes pendents d’energia. Els beneficiaris poden obtindre fins a 100 euros mensuals per sol·licitant per al lloguer, sent el màxim de 1.200 euros a l’any. Quant als rebuts de llum i aigua, es podran concedir fins a 75 euros per a pagar la llum i 15 euros per rebut de l’aigua, amb un import màxim de 300 euros per a electricitat i 60 euros anuals per al subministrament d’aigua.

Així mateix, Aguilella ha recordat que l’equip de govern va signar també un conveni amb FACSA per a assegurar el subministrament d’aigua a les famílies en situació de vulnerabilitat. L’acord recull les condicions de col·laboració entre amdues entitats que, principalment, es referixen a ajornaments de pagament i procediments per a evitar talls d’aigua per impagament.

La tinent d’alcalde ha destacat la necessitat que “les administracions públiques hem de treballar sense parar per a garantir l’accés a subministraments tan bàsics com la llum i l’aigua”. En aquest sentit, ha aplaudit la iniciativa del govern de la Generalitat, així com “l’esforç dels tècnics municipals de l’àrea de Serveis Socials i de les distintes organitzacions locals que estan col·laborant a agilitzar aquests tràmits perquè les ajudes arriben a tots els veïns d’Onda que ho necessiten”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.