Onda viu un últim encierro de Fira ràpid i net amb bous de Palha

  • Milers de persones han participat en l’entrada de bous de la prestigiosa ramaderia portuguesa
  • Un emotiu minut de silenci a la trompeta trasllada el sentir i el condol d’Onda a la família del jove difunt en la Fira 2015

L’últim encierro de la Fira d’Onda 2016 s’ha desenvolupat com ja es preveia, amb una carrera molt  ràpida i neta. Milers d’aficionats han acudit a la cita taurina ondera. Els bous de Palha han suscitat moltíssima expectació i no cabia ni una agulla en el recorregut del encierro. Cal destacar que els últims banyats d’aquesta ramaderia que van córrer a Espanya, ho van fer a Pamplona fa 100 anys, tal com ha assenyalat el ramader portuguès.

Els bous han eixit manant en la bandada de principi a fi, traient la cara a tot corredor que intentava acostar-se a ells. Aquest encierro, on els corredors han hagut d’emprar-se al màxim i caminar amb molt ull, ja que els banyats portuguesos caminaven amb molt sentit, ha finalitzat tan sols amb un parell de contusionats.

Així mateix, la jornada taurina d’avui ha sigut molt emotiva, perquè Onda ha rendit homenatge al jove difunt de 31 anys i veí de Cantavieja que va resultar ferit per asta de bou en la Fira d’Onda de l’any passat. La greu agafada va ocórrer instants després del tancament del matí, quan el retallador va esvarar mentre corria i el bou li va propinar tres cornades. Avui, els pastors i col·laboradors taurins han entregat un ram als familiars i l’himne del silenci ha manifestat el sentir de tot el poble d’Onda i dels aficionats taurins d’altres poblacions que s’han donat cita este matí en el Raval de Sant Josep.

A la vesprada, a més de l’exhibició de la ramaderia de Palha i de La Señora, la programació festiva s’ha traslladat a distints carrers d’Onda, fins a arribar la nit. El pavelló Víctor Cabedo acollirà el IV Festival Ondatronic. A partir de les 23.00 hores, els aficionats a l’electrònica podran gaudir de ritmes trepidants de la mà dels Djs Albert Neve, Javi Reina, Aitor Galán, Roberto Sanxisto, Paui Sánchez i Josvi+Pitt.

Demà, la Fira d’Onda arriba al seu fi amb diversos actes, com l’exhibició dels vehicles antics que recorreran els principals carrers de la ciutat, la Trobada de Gegants i Cabuts, i el més destacat de la jornada, la desfilada de carrosses que acabarà amb la traca final de festes i el castell de focs artificials

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.