Onda realitza una campanya especial per a prevenir el consum d’alcohol i drogues durant les festes

  • L’Ajuntament pretén sensibilitzar i prevenir el consum abusiu dels joves durant Fira

L’àrea de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, des de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives i en col·laboració amb altres regidories i serveis, du a terme diverses campanyes informatives dirigides a prevenir el consum d’alcohol i drogues en la població juvenil amb motiu de les festes de la localitat, que se celebraran del 21 al 30 d’octubre.

051016-charla-prevencion-consumo-drogas-y-alcohol-onda

La tinent d’alcalde de Política Social Mari Carmen Aguilella ha informat que durant les setmanes prèvies a la Fira s’intenta prestar especial atenció als adolescents i joves onders oferint-los informació i senzilles recomanacions perquè prenguen decisions responsables quant a aquest tipus de consums abusius. “Des de l’Ajuntament fem el el possible per a reduir els riscos en entorns festius a través de diferents xarrades amb les quals pretenem sensibilitzar als joves sobre els riscos del consum d’alcohol i drogues, així com dels estralls que pot causar en la conducció estar sota els seus efectes”. Per a això l’Ajuntament ha posat en marxa la campanya titulada ‘L’alcohol pot esperar’, dirigida l’alumnat de primer i segon de l’ESO, i la campanya ‘Si te’n passes… t´ho perds’, dirigida l’alumnat de tercer i quart de l’ESO. “Especialistes en prevenció de drogues són els encarregats de realitzar un total de 43 xarrades dirigides als joves en els centres educatius del municipi d’Onda”, ha explicat Aguilella.

Així mateix, la tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Onda ha anunciat que dimarts 11 d’octubre, a partir de les 19 hores, en la sala d’actes de la Casa de la Cultura, es realitzarà una xarrada dirigida a pares i mares. Sota el títol ‘La prevenció del consum d’alcohol en menors’, s’abordaran els riscos que el consum provoca en menors d’edat i s’oferiran consells per a saber què fer per a prevenir des de l’entorn familiar.

Finalment, Aguilella ha informat que la campanya preventiva es complementarà amb una altra iniciativa que l’any passat va obtenir molt bons resultats. Els dies 14 i 15 d’octubre, un equip format per tècnics de prevenció de la ONG Controla Club i agents de la Policia Local visitaran els casals dels onders per a “fer-los arribar la informació de les campanyes, transmetre’ls informació sobre la seguretat en els festejos taurins i aconsellar sobre el muntatge dels casals”. 

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.