Onda llança una campanya per a eradicar l’orinar en la via pública

Davant l’imminent inici de la Fira 2016, l’Ajuntament d’Onda, a través de la Policia Local, ha posat en marxa una campanya, sota el lema ‘Al carrer tanca l’aixeta, mantinguem Onda neta’, per a tractar eradicar un dels actes incívics que més queixes veïnals reporta durant els dies de festa, com és l’orinar en la via pública.

La regidora de Policia de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha explicat que amb aquesta iniciativa “s’intenta conscienciar a la ciutadania i especialment als més joves que el costum d’orinar en el carrer acaba perjudicant-nos a tots”. Per a la seva difusió, l’Ajuntament ha col·locat en distints punts del municipi la cartelleria que fa referència a aquesta campanya i ha contractat més banys públics per a aquestes festes tan concorregudes que se celebraran del 21 al 30 d’octubre.

L’Intendent Principal Cap de la Policia d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha assenyalat que “aquest mal hàbit, a més de molest i antihigiènic, danya edificis, genera olors i situacions desagradables”, alhora que ha comentat que “molta gent creu que no se sanciona i s’equivoca”. Segons ha informat, l’any passat durant la Fira es van denunciar a 42 persones per tals fets. “La normativa permet una sanció de fins a 750 euros i, sovint, s’opta per una quantitat salomònica, encara que es tenen en compte possible atenuant i, sobretot, la reincidència”, ha assenyalat Izquierdo.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.