Onda estudia canviar el Consell de Festes per a fer-ho més transparent i participatiu

  • L’Ajuntament seria qui fiscalitzaria els comptes per a aconseguir un control molt major de la despesa

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Onda, després de les festes que se celebraran en la localitat del 21 al 30 d’octubre, estudiarà realitzar un canvi en el Consell de Festes “perquè siga molt més transparent”. Així ho ha anunciat aquest matí el regidor de Festes, Asensio Blaya, qui ha assegurat que l’Ajuntament pretén que “el Consell de Festes siga un òrgan de caràcter consultiu que informe i assessore, encara que de forma no vinculant, en les iniciatives municipals en matèria de festes, col·laborant en l’organització dels actes i transmetent proposades”.pasacalle-fira-2015

En aquest sentit, el regidor ha explicat que, amb aquesta iniciativa, l’equip de govern desitja que el Consell  de Festes estiga format pels representants de cada partit polític amb representació municipal, a més de membres d’associacions i entitats de la ciutat, que participen activament en les festes, “perquè siga un òrgan molt més participatiu”. Així mateix, Blaya ha afirmat que “l’equip de govern ha facilitat a tots els grups polítics de l’Ajuntament un esborrany d’aquests estatuts perquè siguen consensuats” i que estan a l’espera que “aporten els seus suggeriments”.

Fins avui, el Consell de Festes és una entitat gestora independent que s’encarrega de l’organització dels actes festius de la localitat i que cada any es renova. Des de 2014 arrossega un deute de 38.000 euros, motiu pel qual  “el nou equip de govern ha estat realitzant junt amb el Consell una gestió austera i responsable, per a poder esmenar-la a poc a poc”.  En aquesta línia, Blaya ha assenyalat que, “perquè açò no torne a succeir”, l’equip de govern “desitja modificar els estatuts i donar-li el marc legal adequat per a buscar un funcionament òptim i a l’altura del que es mereixen els onders”. Açò passa, segons el regidor, per “trobar la fórmula adequada perquè la fiscalització dels comptes es faça a través de l’Ajuntament i així aconseguir un control molt major de la despesa”, ha destacat Blaya.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.