Onda celebra el primer Dissabte de Fira amb l’Encierro i els bous, la Cercavila i el multitudinari concert de La Raíz

  • Veïns i visitants capegen la pluja en un primer dissabte carregat d’actes

Onda encara el primer cap de setmana de les seues festes patronals dedicades al Santíssim Salvador, la Mare de Déu de l’Esperança i Sant Roc. La Fira d’Onda ha acollit multitud d’actes en este primer dissabte on les exhibicions taurines i en especial els encierros, s’han convertit en el centre d’atenció de veïns i visitants.

Com va sent habitual en estos dos últims anys, els bous de Fernando Machancoses van tornar a donar inici a la setmana taurina de la Fira d’Onda amb el peculiar encierrodesencierro. Corredors de diferents comunitats d’Espanya es van acostar este matí a la nostra població a disfrutar del que van ser dos carreres ràpides i netes, en les que no cal destacar cap contratemps. Els corredors van disfrutar del bon comportament dels astats i es van veure boniques carreres. Al finalitzar, s’ha procedit a la tradicional solta de vaquetes de Fernando Machancoses.

El temps ha respectat la festa i, a partir de les 13.00 hores, la música, la participació i el bon ambient han sigut els elements destacats de la Cercavila de Fira, que ha inclòs l’ofrena de flors als patrons de la Vila. La Banda de la Unió Musical ha acompanyat les reines de les Festes, Paula Roldán i Claudia García, abrigades pels seus talls d’honor, el Consell de Festes, la corporació municipal, les penyes i més de 30 xarangues que han animat la festa.

A la vesprada, l’amenaça de la pluja ha acompanyat la celebració dels actes taurins, els protagonistes de la qual han sigut els dos bous braus de la ramaderia gaditana Torrestrella, patrocinats pel Consell de Festes. El primer astat, de nom Leído amb el núm. 20, G-1 i pèl saboner, ha eixit del carreró del Raval de Sant Josep davall el cel encapotat i davant de milers d’aficionats als carrers del recinte de cadafals. El segon Torrestrella, Chivito, amb el núm. 32, G-1 i pèl cendrós clar, ha eixit igualment del Raval, però en esta ocasió acompanyat ja d’una fina pluja intermitent. No obstant això, la resta de la jornada taurina s’ha desenvolupat sense incidents fins ben entrada la vesprada a pesar de les precipitacions, amb el bou de Jandilla, Malabarista, patrocinat per la penya Ti-K; i completava la terna taurina l’exhibició de caps de la ramaderia de Fernando Machancoses.

A la nit, la música va prendre el relleu de la festa amb l’esperat concert de La Raíz en el pavelló Víctor Cabedo Carda. Va obrir la nit el ritme de Pugnator, grup guanyador del Certamen Rock En Vivo Rellamp d’Onda, a què va seguir la rumba de la Plana de La Ranamanca, que repetien la seua actuació del passat any en Onda, en esta ocasió com a antesala a l’esperat grup La Raíz. Els Auxili i els dj’s Mash Masters, a ritme de rumba, ska, reggae, música llatina i jamaicana van fer ballar a tots els assistents fins a l’alba.

Demà diumenge, Onda es vesteix de gala per a celebrar al matí, en l’església de l’Assumpció, la missa solemne en honor al Santíssim Salvador i a la vesprada, serà el torn de la processó del diumenge de Fira, quan els ciutadans es donen cita en la plaça de la Raval per a cantar a l’uníson l’himne al Santíssim Salvador.

Programa de festes Diumenge 23

11.30 h   A l’església de l’Assumpció, missa solemne en honor del Santíssim Salvador i la participació de l’Arxiconfraria dels Sants Patrons de la ciutat d’Alzira. Cantarà el Cor Parroquial de l’Assumpció dirigit per María Ortega Álvaro.

12.00 h   Al Centre d’Ocupació i Cultura, obertura de l’oficina temporal de Correus de la XXIII Exfilnucol, organitzada pel Centre Filatèlic, Numismàtic i de Col·leccionisme Ibn al-Abbar d’Onda.

                A la plaça d’Espanya, obertura del Casal de la Tapa.

17.00 h   En el camp La Serratella, CD Onda A – CD Castellón SAD B, amb servei d’honor de la Reina de la Fira d’Onda 2016, Paula Roldán Velasco.

18.00 h   A l’auditori, concert de la Banda Simfònica de la Unió Musical Santa Cecília d’Onda.

Programa

Fira d’Onda, pasdoble………………………………………..……….          R. Talens

Nabucco, obertura………………………..…………………..                G. Verdi

La dolorosa, selecció ……………………………………..            J. Serrano

Ja estem en Fira, pasdoble…………………………………………. E. Puertas

Homenatge a Joaquim Sorolla, quadres simfònics………….. B. Adam Ferrero

                                                                                -Pescadores valencianes

                                                                                -Sol de la vesprada

La Torre del Oro, preludi simfònic………………………..G. Giménez

                Himne a la vila d’Onda …………………………………….…                 J. Bordonau

 

Daniel Gómez Asensio, director

20.00 h   Processó general amb l’assistència de la Reina i de la Dama de la Fira i Reina Infantil amb la seua Cort d’Honor, Consell de Festes i autoritats. Al Raval de Sant Josep es cantarà l’himne del Santíssim Salvador i, a continuació, des del Castell, focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Martí.

23.00 h   Al Teatre Mònaco, concert de l’orquestra SAMVO, amb l’actuació de Vicente Seguí.

23.30 h   Al Pavelló Víctor Cabedo, monòlegs amb Enrique San Francisco i Raúl Fervé. Entrada gratuïta.

23.45 h   Al carrer d’Alfonso Pallarés, orquestra La Pato, organitzada per la penya Deskicio.

02.00 h   Al pavelló Víctor Cabedo Carda, festa organitzada per la peña Ipoksia (X aniversari) amb els discjòqueis Pitt, Josvi i Andrés Tarazona.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.